Hurrikaanille kolme pistettä Vantaalta

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Vantaa Ducks – Hurrikaani-Loimaa 1–3 (17–25, 27–25, 22–25, 22–25).

Vantaa Ducks ja Hurrikaani-Loimaa pelasivat lauantaina Vantaalla tuplapelin, jossa oli normaalin runkosarjan ottelun lisäksi panoksena puolivälieräpaikka Suomen cupissa. Pelin voitti lopulta Hurrikaani, mutta Ducks ei myynyt nahkaansa helpolla. Loimaalaisilta oli tällä kertaa poissa kokoonpanosta Alex Horn, Matti Köykkä ja Nooa Marttila. Kolmikko on alle 20-vuotiaiden maajoukkuekuvioissa, joten Olli Kuoksa lähti vierasmatkalle kymmenen pelaajan voimin. Poissaolo näkyi etenkin yleispelaajan tontilla, kun vahvasti kauden aloittanut Marttila ei ollut mukana.

Avauserässä vauhdin määräsi vierasjoukkue, joka aloitti kovalla ryminällä. Troy Gooch johti tuttuun tapaan vastaanottopelaamista, ja sen jälkeen Santeri Välimaa pyöritti hyökkäysarsenaalia tarkasti. Jo ensimmäisessä erässä kävi ilmi, että Eetu Häyrinen on tänään pelipäällä. Niin vahvasti 31-vuotias hakkuri antoi pallolle kyytiä. Ongelmat alkoivat toisessa erästä alkaen, ja Kuoksa joutui pariinkin kertaan tekemään vaihtoja yleispelaajan tontille. Greg Petty ja Väinö Rahko aloittivat, mutta molemmat pelaajat päätyivät ottelun aikana vaihtopenkille. Varsinkin Pettyllä (15 pist. +1) oli vaikeuksia laitahyökkäämisen kanssa, vaikka saldosikin joukkueen toiseksi korkeimman pistemäärän.

Vaikka Hurrikaani nappasi ottelusta kolme pistettä, se oli ajoittain vaikeuksissa altavastaaja Ducksin kanssa.

– Olemme sellaisessa ennakkosuosikin asetelmassa, että vastustajat pääsevät vapautuneesti, ilman paineita, pelaamaan meitä vastaan. Meidän pitää oppia voittamaan tämän kaltaisia pelejä väkisin, Kuoksa sanoi.

Kotijoukkue pelasikin Kuoksan mainitsemalla tavalla. Vantaalaisten päävalmentaja Juho Rajala oli laittanut passariksi Tommi Mäkelän Joona Väänäsen sijaan, mikä sekoitti ainakin hetkellisesti Hurrikaanin pelaamista. Sen lisäksi montenegrolaishakkuri Milutin Pavicevic (24 pist. +15) paukutti palloa kenttään tehokkaasti, mikä vaikeutti osaltaan vieraspisteiden hakemista.

– Aloitussyöttö meni meiltä tänään pakottamiseksi. Ducks pääsi vastaanottopelaamisessa helpolla, ja osittain sen takia emme päässet verkolla torjunnan kanssa oikein pysäyttämään kaveria, Kuoksa summasi.

Ottelussa isännät saalistivat 12 torjuntaa ja vieraat yhdeksän. Välimaa ja Miika Haapaniemi napsivat kumpikin kolme torjuntapistettä. Haapaniemi oli terhakkaalla päällä myös hyökkäyksessä tehden seitsemän hyökkäyspistettä. Virkaveli Nuutti Niinivaara pisti vieläkin paremmaksi, summaten 13 pistettä 62 prosentin tehoilla.

– Meillä oli tänään hyvä keskihyökkäys. Ehkä olisi voinut pelata keskeltä jopa enemmän, Kuoksa mietti.

Kun Pettyllä ja Rahkolla oli laidasta vaikeaa, Häyrinen nappasi joukkueen selkäänsä. Häyrinen osoitti, että mies on kovassa kunnossa ja on joukkueen pelillinen johtaja tällä hetkellä. Hetkittäin miehen pelaamisessa oli sitä tuttua röyhkeää ja ilkeää Häyristä, mistä hakkuri muistetaan.

– Aina on kiva pelata. Sain paljon passia ja onnistumisiakin tuli kivasti. Joukkueessa jonkun on otettava hiukan enemmän roolia, tänään oli minun vuoroni, Häyrinen kommentoi.

Hurrikaanin seuraava peli on tulevana lauantaina kotisalissa.

– Kyllähän se on taas kiva palata kotiyleisön eteen. Me tarvitsemme otteluita, jotta pelimme kehittyy, Kuoksa heitti.