Hurrikaanille kotivoitto ison kotiyleisön edessä

0

Hurrikaani- Loimaa – Karelian Hurmos 3-0 (26-24,25-15,25-20)

 

Kauden ensimmäinen kotiottelu uudistuneelta kotijoukkueelta sujui alun jännittämisen jälkeen tyylikkäästi. Yli 950 katsojaa näki Olli Kuoksan valmentaman Hurrikaanin ottavat lopulta helpon kotivoiton joensuulaisvieraista. – Hieno pelata näin äänekkäälle ja isolle kotiyleisölle. Pikkasen jännitti alussa, varsinkin, kun peli ei ihan kulkenut ensimmäisessä erässä, kotijoukkueen parhaana pelattu Väinö Rahko (10pist.+6) myönsi. Rahko oli yksi iso syy siihen, että kotijoukkue nappasi avauserän voiton. Greg Petty aloitti kuusikossa, mutta amerikkalainen vaihdettiin kentältä, kun teholukema oli pakkasen puolella viisi pykälää. – Meillä on neljä tasaista yleispelaajaa, joten vaihtoja pystyy tekemään, jos on tarvetta.

Hurmos oli lähellä shokeerata ensimmäisessä erässä, kun sillä oli kaksi eräpalloa, mutta sekään ei riittänyt, vaan rutinoituneempi kotijoukkue marssi ensin tasoihin ja jatkopalloilla ohi. Joensuulaiset olivat yllättävän kevyellä jalalla alussa liikkeellä, ja onnistuivat tekemään Hurrikaanin pelaamisen vaikeaksi. Läpi ottelun Hurrikaani tuskaili aloitussyötön kanssa (15 virhettä), mikä vaikeutti eniten ensimmäisen erän voittoa.

-Meillä oli alussa takkuista, mutta kertoo joukkueesta paljon, että voitetaan siitä huolimatta 3-0, Kuoksa jutteli.

Kun Hurrikaani selvitti ahdinkonsa ensimmäisessä erässä, sen pelaaminen vapautui. Kotijoukkue lähti viemään ottelua mielensä mukaan Eetu Häyrisen johdolla. Kokenut Häyrinen (17pist. +10) hoiti jatkopallotilanteet tehokkaasti, kun vastaavasti Hurmoksen riveistä vastaavaa ratkaisijaa ei löytynyt. Häyrinen onnistui myös verkolla, miehen napaten peräti viisi torjuntapistettä.

Toinen erä lähti heti alusta saakka kotijoukkueen merkeissä, samalla Hurmoksen tuhlaillen omia hyökkäyspaikkojaan. Samalla kun Hurrikaanin pelaaminen rauhoittui, vieraiden hyökkäyspelaaminen muuttui virheherkäksi. Varsinkin Janne Marttila (6pist. -4) oli vaikeuksissa fyysisen Hurrikaanitorjunnan edessä. – Emme missään nimessä esittäneet tänään parastamme. Haemme vielä oikeaa kokoonpanoa ja pelitapaa, ensimmäistä vuotta liigavalmentajana toimiva Daryl Tay kommentoi. Singaporelaislähtöinen Tay harmitteli, kun omasta joukkueesta ei löytynyt vastaavaa jatkopallon tappajaa, mitä Häyrinen oli kotijoukkueelle. – Hurrikaani osasi hyödyntää jatkopallotilanteet meitä paremmin, Tay myönsi.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue jatkoi tasaisen tappavalla tahdilla. Omien virheiden määrä laski entisestään, kun verkon toisella puolella peli muuttui väkinäiseksi. Hurmos ei saanut omalla syötöllä Hurrikaanin vastaanottoa rikki, mikä antoi kotijoukkueelle mahdollisuuden monipuoliseen hyökkäyspelaamiseen.

Kolmen liigakierroksen jälkeen Hurrikaani on vahvassa nosteessa. Se on voittanut kaksi peliä ja osoittanut, että joukkuepelaaminen on menossa oikeaan suuntaan. Troy Gooch on liigan parhaita liberoita, ja sen lisäksi Nooa Marttila on nousemassa isoveljensä tapaan joukkueen johtavaksi pelaajaksi.

 

Valtteri Arra