Hurrikaanin hyvä alku ei riittänyt Valepaa vastaan

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Valepa–Hurrikaani 3–1 (15–25, 25–22, 25–17, 25–21).

LENTOPALLO Hurrikaani matkasi keskiviikkona Sastamalaan horjuttamaan viime kaudet Mestaruusliigaa hallinnutta Valepaa. Avauserässä kaikki näytti vielä Hurrikaanin kannalta hyvälle. Se aloitti ottelun hurjalla ryminällä syöttäen ensimmäiseen erään peräti kuusi ässää. Muutenkin joukkueen startti oli ottelun loppua silmälläpitäen lupaava.
Kotijoukkue ei ensimmäisessä erässä ollut ollenkaan valmis pelaamaan, vaan kokeneen joukkueen virhetili kasvoi tuskastuttavan isoksi. Vielä toisen erän alkukin lupasi loimaalaisille pisterikasta vierailua Sastamalaan. Hurrikaani johto toisessa erässä 15–10, jonka jälkeen Valepan hakkuri Urpo Sivula alkoi pelaamaan. Sivulan syöttövuorolla isännät tekivät kuusi pistettä putkeen nousten ottelussa kuskin paikalle. Tämä lamaannutti vieraat totaalisesti, ja alun tehokas ote herpaantui.
Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa sadatteli otteen menettämistä.
– Ei toivuttu tokan erän menettämisestä, hän viittasi viiden pisteen turvalliseen johtoon.
– Peli meni meillä väkisin pusertamiseksi. Oli meille uusi tilanne, että peli ryöstetään meiltä.
Kun toinen erän kääntyi kotijoukkueelle, ei Hurrikaani päässyt sen jälkeen enää lähellekään Valepan pelillistä tasoa. Mikko Esko loihti hyökkääjilleen laatupaikkoja samalla kun kotijoukkueen alussa sakannut vastaanottopelaaminen nosti tasoaan huomattavasti.
– Valepa on laadukas joukkue, ja Sivula hakkasi palloa hyvin, Hurrikaaniluotsi tunnusti.

Kahdessa viimeisessä erässä Sivula jatkoi mellestämistään, kun taas Hurrikaanin pelissä alkoi näkymään tuskastumisen piirteitä. Alussa toiminut syöttöpelaaminen alkoi yskähtelemään ja syöttövirheiden määrä kasvoi. Ainoastaan Nuutti Niinivaara paransi koko ajan pelaamistaan, keskipelaaja kirjautti 11 pistettä, kolme ässää ja kahdeksan hyökkäyspistettä.
Avauskierroksen syömähampaat Eetu Häyrinen (7 pist. -3) ja Greg Petty (14 pist. +4) jäivät Valepan torjunnan pihteihin. Pettyn iltaa tummensi vastaanottopelaaminen, joka heijastui myös epävarmaan ja osittain virheherkkään hyökkäyspelaamiseen. Niinivaaran ohella toinen keskipelaaja Miika Haapaniemi (11 pist. 5 torjuntaa) oli jatkuvasti kotijoukkueen kiusana.
– Ekassa erässä syötettiin todella hyvin. Valepa ei ollut alkuunkaan valmis ottelun alussa, Hurrikaanin libero Troy Gooch summasi.
Hän sadatteli päävalmentajansa tapaan hävittyä toista erää.
– Sivulan syöttövuorot olivat meille tänään pahoja. Kaveri sai niissä eroa.
Gooch on kahden kierroksen jälkeen osoittautumassa erinomaiseksi hankinnaksi. Teknisten ominaisuuksien lisäksi hän ohjaa ja ohjeistaa kentällä koko ajan.
– Tykkään olla äänessä ja ohjata varsinkin puolustuspelaamista.

Hurrikaanilla on nyt kahden vieraspelin jälkeen lauantaina vuorossa kotiavaus. Hyvän Tahdon Ottelun nimellä kulkeva kotiavaus on kaikille katsojille ilmainen. Peli on samalla uuden Hurrikaanijoukkueen ensiesiintyminen kotiyleisönsä edessä, sillä joukkue ei tänä syksynä pelannut ainoatakaan harjoituspeliä kotisalissa.