Invenirille kaksi isoa tilausta Keski-Euroopasta

0
Ilkka Kukkula oli työn touhussa Invenirillä syksyllä 2021. Kuva: LL arkisto / Sari Holappa.

LOIMAA Puunjalostus- ja eristeteollisuuden erikoiskoneita valmistava, loimaalainen Invenir oy on tehnyt kaksi isoa toimitussopimusta Unkariin ja Tshekkiin. Yritys toimittaa pakkauslinjat asiakkaiden tehtaille asennettuina ensi vuoden loppuun mennessä.

Inveniriltä ei avata sopimusteknisistä syistä sen tarkemmin, millaisista pakkauslinjoista on kyse eikä paljasteta tilausten arvoa.

Vastaavanlaisissa hankkeissa Invenirin pääkilpailijat tulevat Italiasta ja Tanskasta. Eristeteollisuuden toimialajohtaja Juho Hemminki kertoo, että Invenirin eduksi neuvotteluissa painoivat tekniset ratkaisut sekä vastaavissa toimituksissa osoitettu laatutaso ja toimitusvarmuus.

Invenir työllistää 44 henkeä, ja Hemminki kertoo uusien tilausten takaavan firman työllisyyden pitkälle ensi vuoteen.

Loimaalaisistakin firmoista on jo kantautunut tietoja lomautuksista. Rakennusteollisuudelle investointihyödykkeitä valmistavalla Invenirillä ei ole Hemmingin mukaan jouduttu turvautumaan lomautuksiin eikä uusien tilausten myötä niitä ole näköpiirissäkään.

– Uusia kauppoja haetaan koko ajan.

Viennin merkitys on Invenirille huomattava, sillä pitkällä aikajänteellä se muodostaa noin 80 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.