K-Citymarket Loimaa sai tunnustuksen Juustoseuralta – taas

0
K-Citymarket Loimaan kauppias Jyrki Koenkytö otti vastaan Juustoseuran tunnustuksen Turun Juustoseuran puheenjohtaja Tuomo Hirvoselta. Kauppa on saanut ylhäällä hyllyn päällä näkyvän juustokilven jo 2007 ja nyt tunnustus tuli uudelleen.

– Vain parantunut, täällä on todella hyvät herkuttelumahdollisuudet, Turun Juustoseuran puheenjohtaja Tuomo Hirvonen sanoo K-Citymarket Loimaan juustovalikoimasta.

Kauppa on saanut Juustoseuran suosituskilven vuonna 2007 ja nyt seura myönsi kaupalle tunnustuksen juustokulttuurin edistämisestä uudelleen.

Kauppiaat Mari ja Jyrki Koenkytö sanovat, että asia tuli heille aivan yllätyksenä.

Ei ihme, sillä tuomarit kävivät Loimaalla Tuomo Hirvosen mukaan nimenomaan salaa tutkimassa tiskiä.

– Valikoima on hyvä, ja lisäksi täällä on asiantunteva juustotiskin hoitaja, hän toteaa tunnustuksen perusteista.

Juustotiskiä kaupassa hoitavat Tuula Aaltonen ja Sirpa Suopuro.

Varsinainen juustonystävien kulta-aika on käsillä aivan kohta.

– Juhlapyhinä ruokaan ja juustoihin panostetaan, laitetaan pöytä koreaksi. Joulu on erikoisjuustojen aikaa, Mari Koenkytö tietää.

Kaupan valikoimiin tulee sitä varten palapakattuja erikoisjuustoja maisteltavaksi ja kausijuttuja, kuten piparkakkutuorejuustoa.

Juusto ei kuitenkaan ole pelkästään juhlaa varten vaan kuuluu myös arkeen.

– Loimaalla ostetaan ihan peruselintarvikkeita, leipää, juustoa, perunaa. Maaseudulla kun asutaan, osataan tehdä itse ruokaa. Ykkösjuttu on kermajuusto, hän summaa.

Lisäksi suosittuja ovat sinihomejuustoista ”perusaura” ja paljon menee viipalepakattuja juustoja, joita on kätevä käyttää pienissä talouksissakin.

Jos juusto on tarjouksessa, sitä menee kaupaksi aina ja paljon. Myös se näkyy ostoksissa, kun odotetaan lapsia ja lapsenlapsia käymään ja juustohyllylläkin etsitään sopivia tuotteita heidän kulutustottumuuksiaan vastaamaan.

Juustovalikoimaan onkin otettu esimerkiksi kaurasta tehtyjä maidottomia juustoja.

Myös pientuottajien juustoja löytyy kaupoista yhä enemmän, samoin maustettuja juustoja.

– Texmex on iso juttu ja kasvaa.