Kauppatorilla vietetään Asunnottomien yötä

0
Asunnottomien yö -tapahtuman tarkoituksena on Elävät virrat -seurakunnan Tarja Palon, Loimaan seudun työttömien toiminnanjohtajan Minna Nummelan ja tapahtumajärjestelijänä opiskelujensa tiimoilta olevan Tanja Kautin mukaan lisätä tietoutta ja tuoda ihmisiä sekä toimijoita lähemmäksi toisiaan.

LOIMAA Tiistaina 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä vietetään jälleen valtakunnallista Asunnottomien päivää. Loimaan seudun työttömät ry järjestää yhdessä Elävät virrat -seurakunnan ja Loimaan seurakunnan kanssa Loimaan kauppatorilla tapahtuman, johon järjestäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi.

– Toivon, että jokainen Loimaan päättäjä ja yrittäjä tulee paikalle. Asunnottomuus on vakava asia, ja sitä vastaan voimme taistella vain yhtenäisenä rintamana, Elävät virrat -seurakunnan Tarja Palo kertoo.

Loimaalla asunnottomuus ei Palon mukaan välttämättä näy ihmisten arjessa ja kaupungin kaduilla, sillä asunnottomat majailevat useimmiten ystävien luona. Palo kertoo itsekin nuorena olleensa asunnoton, joten päivän teema on hänelle sydämen asia.

Tämänvuotisen asunnottomien yön teemana on ”Kenelle kaupunki kuuluu”. Asunnottomien yön kansalaisliike haluaa tänä teemavuonna herättää yhteiskunnallista keskustelua, kenen ehdoilla julkista tilaa suunnitellaan, kenellä on oikeus näkyä kaupunkikuvassa, kenen tarpeisiin kaupunkitila vastaa, ja onko meidän julkinen tilamme kaikille yhdenvertainen ja kaikkien saavutettavissa.

Loimaan seudun työttömien ja Elävät virrat -seurakunnan mukaan ihmisten kasvavat taloudelliset vaikeudet ovat näkyneet varsinkin valtavasti kasvaneissa ”leipäjonoissa”. Elävät virrat rahoittaa ruoka-apua muun muassa torin laidalla sijaitsevan KC Kirppiksen tuotoilla. Loimaan seudun työttömät ry jakaa ruoka-apua tiistaisin ja perjantaisin.

– Ruoka-apua tarvitsevien määrä on noussut räjähdysmäisesti varsinkin Ukrainan kriisin myötä. Onneksi olemme pystyneet vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään, ja meillä on hyvät ruokavarastot tällä hetkellä. Myös Loimaan alueen ruokakaupat ovat olleet kiitettävästi mukana. Jotkut kaupat ovat ihan pakastaneet vanhaksi meneviä tuotteita meitä varten, Palo kiittää.

Loimaalla Asunnottomien yötä vietetään nyt toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma pidettiin Työttömien tuvalla.

Loimaan seudun työttömien Tanja Kauti kertoo tapahtumaa löytyvän koko perheelle ja suosittelee paikalle tulemista, vaikkei asunnottomuus koskisikaan osallistujaa itseään.

– Halutaan saada päättäjät hereille ja lisätä tietoisuutta kasvavista ongelmista, Kauti kertoo.

Tapahtumassa kuullaan puheita sekä elävää musiikkia. Tarjolla on makkaraa, lettuja, kahvia ja pullaa, ja lisäksi torilla jaetaan Texvexin tuomia lämpimiä vaatteita.

Asunnottomien yö Loimaan kauppatorilla ti 17.10 klo 17–20.