Kenen lauluja laulaisin?

0
Arkistokuva: Somero-lehti/Sari Merilä

1,80 sekuntia. Näin ”kauan” kesti Qatarin F1-kisassa Mclarenin varikkotiimiltä vaihtaa Lando Norriksen renkaat. Tällainen tilastoknoppi tähän, jota ehkä tarvitsee joskus jossain pubivisassa, jos kysytään renkaanvaihdon maailmanennätysaikaa.

Aika on ihan kohtalaisen vikkelä. Hiukan hitaampi, kuin mitä valomerkiltä kestää matkata karaokebaarin nurkalta kuuhun (tähän menee suunnilleen 1,3 sekuntia). Hieman nopeampi, kuin tavanomaisen Tinder-käyttäjän viiteen vasemmalle pyyhkäisyyn käyttämä aika (tähän kulunee hieman reilut kaksi sekuntia).

Brittitallin aika sai myös muiden tallien varikkoporukat vaikuttamaan ihan aloittelijoilta. Enkä nyt viittaa oikeastaan Ferrarin porukkaan, sillä he näyttäytyvät amatööreinä ihan ilman apuakin. Tai amatööri saattaa olla vähän vahva sana, mutta punaisten pilttuussa nyt sattuu ja tapahtuu vähän turhan usein – milloin ei ole renkaita paikalla kuskin pysähtyessä, milloin pulttipyssyt paukuttavat väärään suuntaan ja milloin mitäkin.

Silti ne pärjäävät ihan kohtalaisesti, eli voit olla ihan ok vaikka olisitkin vähän sellainen säheltäjä.

Formulakisat ovat pääosin olleet tällä kaudella mielenkiintoisia. Yksi uhmaikäinen hollantilainen siellä voittaa jatkuvasti, mutta paria kisaa lukuun ottamatta häntä on onneksi tarvinnut katsella vain ensimmäisten kierrosten ja maaliintulon aikana. Voittajan takana kilpailu on ollut useimmiten hyvin viihdyttävää.

Max Verstappenin tallikaverilla kausi ei ole ollut kovinkaan kummoinen, vaikka Sergio Perez sarjan kakkospaikassa onkin kiinni. Alla on ylivoimainen Red Bull, mikä ei kuitenkaan ihan ole sopinut meksikolaisen hanskaan. Ja kun tallikaveri rikkoo kaikki mahdolliset yhden kauden ennätykset, Perezin ajelut ovat aika tuskaisia.

Viime viikkoina onkin huhuiltu paljon siitä, että Perez ilmoittaisi Meksikon gp:n yhteydessä lopettavansa kesken sopimuksen ja näitä huhuja oli kauhia kiirus ampua alas Austinin kisan yhteydessä. Viaplayn kaikkitietävä formulaääni Niki Juusela totesi huhujen olevan käsittämättömän hölmöjä, yhden nettikirjoittajan aivopierusta lähteneitä typeryyksiä.

Tietäen Viaplayn tämänhetkiset talousongelmat ja 45 euron kuukausihintaa kammoksuvien tilaajien joukkopaon, herää mieleeni väkisin ajatus selostamon energiajuomasponsorin mahdollisesta vaihtumisesta. Aiemmin Monsteria lipittänyt kaveri on selkeästi saanut siivet.

Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

En ehkä ihan oikeasti usko energiajuomajätin täyttäneen suomalaisen formulaselostamon kylmiöitä antimillaan, mutta sen verran rasittavaa kuunneltavaa oli jälleen koko viikonloppu, että pitää ensi kausi ehkä katsella halvemmasta palvelusta.

Renkaidenvaihdosta muuten tuli mieleeni, että oma talvirenkaiden vaihtoprosessi on nyt kestänyt 12 viikkoa. Tai näin kauan kesti tilata uudet kumit sähkövatkaimeni turvaksi.

Kiireettömiä kilometrejä vaan kaikille.

Kalle Rajala