KOPIT Ukrainalle tukea kopittelijoilta

0
LL Arkisto/TS/ Kuvaaja: Timo Jakonen

Kulttuuri kuuluu kaikille ja kaiken ikäisille, ei ainoastaan lapsille. Vaikeina aikoina Kulttuuri voi ilahduttaa jokaista. Hyvinäkin aikoina se antaa muutakin puheenaihetta kuin politiikka.
Petteri Kinnunen, Liperi

Kiitos Taidetalon tiistaisesta ukrainalaisen etnomusiikin konsertista, joka kosketti monella tasolla. Erittäin taitavia esiintyjiä, ja musiikissa kuului kaihoa, kaipuuta sekä toivetta roistovaltion häviämisestä ja oikeudenmukaisen itsenäisyyden alkamisesta.
Kiitollinen kuuntelija

Telkkari mainostaa pesemään pyykkietikalla pyykit, mut kuka voi nukkua lakanoissa joissa kuivanakin haisee vielä etikka. Sehän menee hengitykseen ja aiheuttaa ties mitä. Vaikka oma valintaan se on millä pesee. Ja olen vahvasti sitä mieltä että puhtaan pyykin ei kuulu haista.

Kiitos Jari Niemelälle Muistakaa Ukraina -kirjoituksesta (LL 17.10.). Tiukassa paketissa maan historia ja hyvä muistutus kaikille maan tukemisen tarpeesta. Tuki ei saa horjua, vaikka valitettavasti siltä nyt näyttää maailmalla käyvän. Lyhytnäköistä, lyhytnäköistä, ja horjuminen sataa ihan väärään laariin.
Dominoefekti

Hallituksen säästöjä kritisoidaan oppositiosta suurella mölyllä, ja sdp:n ”apupuolue” l. ay-liike tukee emäpuoluetta joka sektorilla. Mutta loppujen lopuksi säästöt ovat melko pieniä, ihan asiantuntijoidenkin mukaan. Heidän mukaansa sosiaaliturvan taso on edelleen hyvä Suomessa. Minusta säästöt ovat jopa liian pieniä valtion velkataakkaan verrattuna. Kepu pitää ääntä susi-sote rahoituksesta ja sen mukaan sote-menoista leikataan 1,5 miljardia. Lehtitietojen (Iltasanomat) mukaan sote määrärahoja kuitenkin lisätään 4 miljardia verrattuna vuoteen 2023. Siis 4 tuhatta miljoonaa lisää hallintohimmeliin! Kyllä tämä kallis himmeli pitäisi vieläkin purkaa. Ei ihme, ettei hoitoa enää joka paikassa saa.
Valtion varoista ja hoidosta huolestunut kansalainen

Vai ”rantapuisto”? Ovatko kesäkaljan juojat mahdollisesti kyllästyneet Keskuspuiston maisemiin, koska pitäisi saada heille rantamaisemia.
Kaikkea kanssa

Kyllä on keinot vähissä, jos kuvitellaan, että hyvinvointialueen palveluja pystytään parantamaan vain lisärahoituksella. Kyllä nekin rahat valuvat yksityisille palveluntuottajille, kun todellista kilpailua näin pienessä maassa ei oikein ole. Hinnat nousevat, kun kaikki ovat veronmaksajien kukkarolla. Lääkäreitä ei myöskään kouluteta tarpeeksi, koska lääkäriliitto vastustaa sitä taas ansiotasonsa ylläpitämiseksi.
Kalliiksi osoittautuva uudistus