Loimaan ranta- ja torisuunnitelmia pureksitaan vielä – toteutusvaihtoehtojen hintahaarukka on iso

0
Arkistokuva: LL/Sari Holappa.

LOIMAA Maanantaina kokoontunut Loimaan kaupunginhallitus ohjeisti Loimaan torin ja rannan suunnitelmien jatkotyöstämistä ja siihen liittyvää kuntalaisten osallistamista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teija Ek-Marjamäki (kesk.) kertoo, että suunnitelmia ei lähdetä vielä julkistamaan, koska ne ovat sen verran vaiheessa.

Konsulttifirman asiantuntijat ja kaupungin viranhaltijat ovat työstäneet Kauppatorin ja rannan alueesta kolme niin sanottua karkean tason vaihtoehtoa (LL 12.10.).

Marjamäki kertoo, että hallituksen käymä keskustelu oli vilkaista, aiheesta saatiin paljon mielipiteitä ja alueelle toivotaan aidosti muutosta. Hän sanoo hallituksen ohjeistaneen kehittämisjohtajaa ja teknistä johtajaa hiomaan suunnitelmia konsultin kanssa.

Marjamäen mukaan jatkosuunnittelussa mietitään muun muassa sitä, lähdetäänkö torin ja rannan aluetta toteuttamaan kokonaisuutena vai osissa. Hän kertoo suunnittelukokonaisuuteen kytkeytyvän myös kysymys Kauppalankadulla sijaitsevan entisen Kaupungintalon kohtalosta eli mitä sille tehdään.

Marjamäki sanoo, ettei kaupungilla ole ainakaan vielä laitettu osia tärkeysjärjestykseen eli päätetty esimerkiksi siitä, lähdetäänkö Loimijoen rannan aluetta toteuttamaan ensimmäisenä ja annetaanko Kauppatorin odottaa.

– Itse ajattelen, että puiston alue on jo aiemmin tehty valmiiksi, hän pohtii ja sanoo, että suunnitelmiin kytkeytyy myös Keskuspuistoon liittyviä asioita.

Oli toteutustapa mikä hyvänsä, Ek-Marjamäki sanoo investoinnin olevan merkittävä. Hän sanoo vaihtoehtojen hintahaarukan olevan iso ja kalleimpien vaihtoehtojen kustantavan useita miljoonia.

Kaupunginhallitus palaa Ek-Marjamäen mukaan ranta- ja torisuunnitelmiin tämän syksyn aikana.

Hän sanoo hallituksen pitävän tarkoituksenmukaisena sitä, että myös asukkaat ja yritykset pääsevät sanomaan mielipiteensä.