Nyab rakentaa 110 kilovoltin sähköaseman Metsämaalle

0
Maanrakennustöiden on tarkoitus alkaa ensi keväänä. Kuvituskuva: Fingrid oyj.

LOIMAA Nyab oyj on sopinut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa Metsämaan uuden 110 kilovoltin sähköaseman rakennusurakasta. Urakkaan kuuluu uusi viisikenttäinen 110 kilovoltin kytkinlaitos ja valvomorakennus apujärjestelmineen.

Hanke liittyy Varsinais-Suomen alueen vanhojen sähköasemien uusintaan ja kantaverkon perusparannukseen. Suunnittelutyöt on tarkoitus aloittaa tämän vuoden lopussa ja maanrakennustyöt ensi keväänä. Koko urakka valmistuu vuoden 2025 lopussa.

Nyab hyväksyttiin Fingridin toimittajarekisteriin viime syksynä. Rekisteriin pääsy avasi mahdollisuuden toteuttaa Fingridin 110 kV:n sähköasemahankkeita ja olla mukana toteuttamassa yhteiskunnalle tarpeellisia ja merkittäviä kantaverkon sähköasemainvestointeja. Ensimmäinen voitettu sähköasemaprojekti Fingridille uutisoitiin tämän vuoden kesäkuussa.

– Nyt solmittu sopimus on erinomainen jatkumo hienosti käynnistyneelle yhteistyöllemme Fingridin kanssa. Tämän sopimuksen myötä pääsemme rakentamaan ensimmäistä kokonaan uutta 110 kilovoltin sähköasemaa kantaverkkoyhtiölle, Nyabin sähköasemien rakentamispäällikkö Petteri Luhtala sanoo yhtiön tiedotteessa.

Nyabin pääkonttori sijaitsee Oulussa, ja sillä on yli 400 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa.