PÄÄKIRJOITUS Hämärää touhua

0
LL Arkisto/TS/ Kuvaaja: Timo Jakonen

Alkuviikolla illalla kaupungin keskustassa sydän hypähti auton ratissa. Asvaltti oli märkä, ja siitä peilautuivat niin katuvalot kuin muiden autojen valot. Vasta ihan kohdalla silmä havaitsi (kylläkin kevyen liikenteen väylällä sentään) peräkkäin ajaneet pyöräilijät, sillä näillä ei ollut pyörissään valoa edessä eikä takana.

Syksyn pimeissä illoissa valot ja heijastimet ovat elintärkeitä. Juuri nyt onkin aiheellista taas tarkistaa heijastimet omista ja esimerkiksi lemmikkien varusteista sekä valot vaikka kaikista kulkuvälineistä.

Aivan muunlaista hämärää touhua on havaittu Oripäässä ( LL 5.10. ja s. X). Polttoaine- ja autovarkaiden vierailut saivat paikalliset oikein kokoontumaan ja pohtimaan yhdessä, miten suojautua varkauksilta. Rötöstelyä on jo tallennettu riista- ja valvontakameroihin ja havainnoista aiotaan viestitellä sitä varten kootussa ryhmässä.

Poliisi kehottaa valvontapartioita olemaan varovaisia ja muistamaan myös valvojien omasta turvallisuudesta huolehtimisen sekä tapauksista ilmoittamisen.

Paniikkia ei ole syytä lietsoa, mutta nyt on hyvä heijastimien ja kulkuvälineiden valojen lisäksi hyvä tarkistaa vielä kerran myös omat nurkat. Valaistuksen parantaminen, tavaroiden ja tilojen lukitseminen tai valvontakaan eivät välttämättä kokonaan estä rötöstelyä, mutta eivät ne sitä myöskään helpota.

Joka tapauksessa, pidetään yhdessä silmällä tienoita!