PÄÄKIRJOITUS Muutakin kuin Turku

0
LL Arkisto

Mistä Varha säästää? Teimme TS-Yhtymän lehdissä yhteisen suurkyselyn aluevaltuutetuille ( LL 17.10.) ja selvitimme valtuutettujen näkemyksiä.

Loimaalta Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustossa istuu viisi valtuutettua ja yksi Oripäästä.

Kyselyyn vastanneiden paikallisten valtuutettujen mielestä uudistus tarvitsee aikaa. Käden käänteessä ei tekemisen tapaa muuteta. Samoilla linjoilla valtuutetut ovat myös kustannusten suhteen – ne vähenevät vasta, kun toimintatavat saadaan uudistettua.

Suhteessa otsikoihin esimerkiksi sote-alan työvoimapulasta, vuokratyövoiman hinnasta ja palveluiden tarpeen kasvusta valtuutetut ovat yllättävänkin luottavaisia sen suhteen, että hyvinvointialueen palvelut saadaan toimimaan ja rahoituskin tulee jatkossa riittämään.

Valtuutettujen tehtävä on katsoa päätettäviä asioita kokonaisuutena, mutta nähdä asiat myös oman seutunsa asukkaiden kannalta. Niinpä täkäläisten valtuutettujen vastauksissa muun muassa muistutettiin, miten varsinkin Turussa Varha on vuokralla kalliissa kiinteistöissä.

Paikallisesti kiinnostaa tietenkin myös palveluverkko – siis se, missä jatkossa on vaikkapa terveysasema.

Valtuutetut ennustavat lähipalveluiden muuttuvan ja kehittyvän. Toivottavasti paras ”kehittymisen” ennustaja ei ole se valtuutettu, joka vaati näyttöä ”jättisuurten terveysasemien ja hoivayksiköiden tehokkuudesta”.

Paikallisten valtuutettujen vastaukset: loimaanlehti.fi