Palstakilometrejä pitääkin riittää

0
Ll Arkisto KUVA: Kati Uusitalo

Hyvinvointialueen asioista kertovat jutut on lehdessämme voinut viime viikkoina mitata melkein palstakilometreinä.

TS-Yhtymän lehtien kysely (LL 17.10.) kertoi aluevaltuutettujen käsityksistä siitä, miten rahaa pitäisi käyttää. Kokosimme aineistosta myös paikallisten valtuutettujen pohdinnat jutuksi ( loimaanlehti.fi ).

Varhan Loimaan, Liedon ja Auranmaan alueen, eli alue 2:n johtavat viranhaltijat ja hyvinvointialuejohtaja olivat yleisön tentissä Sarassa ( LL 21.10.). Vastauksia saatiin niin, että pidempi versio jutusta on luettavissa netissä.

Tämä juttujen runsaus ja niiden pituuskin on ollut tietoinen valinta. Opittavaa riittää meillä kaikilla ja myös Varhassa. Vasta sitten sotenkin vioille tulee oikea diagnoosi, lääke ja oikea kiirejärjestys, kun osaamme kuvailla oireet.

Korjattavaa on, sitä ei kai kukaan kiellä – yli kahdenkymmenentuhannen varhalaisen päivittäistä työtä ei siltikään pidä mitätöidä sanomalla, että ”mikään ei toimi” ja ihan p#&%a uudistus. Hehän joutuvat tuottamaan meille hyvinvointia siitä huolimatta.