Saunakamarista omiin liiketiloihin

0
Anita Kallionpää yhdistää yrittämisessään alusasujen myynnin ja valokuvauksen studiollaan.

Loimaa

– Loimaalla on nyt yksi tyhjä liikehuoneisto vähemmän, kun siirryin saunakamaristani väljempiin tiloihin harrastamaan, Anita Kallionpää sanoo hymyillen.

Hänellä on Kalevalankadulla alusasumyymälä ja valokuvausstudio, joka on pääosin auki tilauksesta, mutta aukeaa ainakin jouluun asti joka maanantai puoliltapäivin.

– Tänne voi oven auki ollessa pysähtyä vaikka hetkeksi vain rupattelemaan. Täällä on nyt paremmat tilat kuvata, ja toivon, että asiakkaita tulee, kun tänne on helpompi tullakin kuin sinne saunakamariin!

– Olen harrastanut valokuvausta jo jonkin aikaa ja innostunut kuvaamaan ihmisiä sekä lemmikkejä, atantaide -nimellä kuviaan julkaiseva ja Loimaan Kamerat -yhdistyksen toiminnassa mukana oleva Anita Kallionpää sanoo.
Hän sanoo olevansa hyvin taiteellinen sielu ja omaavansa silmää kauneudelle, vaikka muodollista koulutusta valokuvaukseen hänellä ei olekaan.
– Meissä jokaisessa, ihan tavallisessa naisessa, on kauneutta ja sen haluaisin tuoda valokuvissa julki. Ei ole ”en koskaan onnistu valokuvassa” -naisia.
Keväästä asti hän tehnyt myös Evelace-merkin alusasujen kotimyyntiä.
– Kuulin, ettei Loimaalla ole palvelevaa alusasuliikettä, joten päätin yrittää korjata asiaa edes vähän. Tänä päivänä kotimyynti on kuitenkin hieman tahmeaa, koska ihmiset eivät välttämättä halua väkeä kotiinsa. Onhan siinä oma vaivansa, ymmärrän.

Hän ideoikin, että ”kotikutsut” voi järjestää PitsiStudion tiloissa ja yrittäjä hoitaa sekä siivouksen että kahvinkeiton ja kutsujen emännälle jää tehtäväksi vain kutsua ystävänsä studiolle.

Vapaa-ajan ongelmia uudella yrittäjällä ei ole. Alusasukutsujen ja valokuvaamisen lisäksi hänellä on monenlaista keikkahommaa.

– Muuna aikana olen joko Cittarin kassalla tai käyn konsulenttikeikoilla ympäri maakuntaa.

Konsulenttina on tässä syksyn aikana osunut esittelyyn muun muassa kasvisruokien maistatusta.

– Jotainhan on tehtävä, että saa maksettua harrastetilan vuokran, hän virnistää.

Näiden lisäksi hän on aloittanut Loimaan Lehden avustajana.

Hän nimittää itseään tuoreeksi junantuomaksi loimaalaiseksi, vaikka onkin asunut paikkakunnalla jo kolme vuotta.

Sukujuuria hänellä on täällä sitäkin kauempaa.

– Isäni serkkuja ja pikkuserkkuja on asunut täällä aina ja nyt myös isoäitini muutti tänne palvelutaloon lähemmäs siskoaan. Itse olen Turusta lähtöisin ja vähitellen Liedon aseman sekä Auran kautta ajauduin tänne.

Takataskussaan hänellä on vaatturin ja logistiikan perustutkinto.

– Vaatturin hommia en ole tehnyt, mutta kuorma-autoa ja yhdistelmää on tullut ajettua työkseen. Pääasiassa olen koko ikäni tehnyt asiakaspalvelua tavalla tai toisella ja jotain kauppaa aina. Köyhän on pakko yrittää, sanotaan.