Sulhaskandidaatti katsastaa

0
Kalle Yli-Jaakkola hakee kumppania maaseudun arkeen. Yli-Jaakkolalla on kaksi tytärtä, ja hän asuu Pöytyällä.

LOIMAA, PÖYTYÄ Jos Loimikatsastuksessa on saanut palvelua tutun oloiselta hepulta, on vaikutelmaan syynsä. Yrityksessä katsastajana toimiva Kalle Yli-Jaakkola on nimittäin mukana alkusyksyllä alkaneessa Maajussille morsian -ohjelmassa.

Yli Jaakkola kertoo, että hänet tunnistetaan säännöllisesti.

– Ihmiset ovat niin fiksuja, ettei kovin moni ole sanonut asiasta, ja minä en ota sitä esille. Olen vaan sanonut, että pitäisikö näistä nimmareista ruveta pyytämään jotain hintalisää, kun allekirjoitan rekisteriotteita, Yli-Jaakkola naureskelee.

Vaikka näkyvyys televisiossa voi tuoda mukanaan lieveilmiöitä, maajussimies suhtautuu asiaan rauhallisesti.

– Olen ottanut julkisuuden niin, että en ole kenellekään töykeä, ja jos joku haluaa kysyä tai jutella, vastaan asiallisesti, sillä ei ihmisille voi ruveta kiukuttelemaan. Se on paras tie.

Deittiohjelmassa on edetty farmiviikoille, eli Yli-Jaakkola on päässyt viemään kandidaatteja treffeille.

Yli-Jaakkolan mukaan naiset ovat olleet innoissaan mukana hänen Pöytyällä sijaitsevan sukutilansa maatöissä.

– Ei sen ole väliä, onko hän kaupungista vai maaseudulta, kunhan kemiat kohtaavat ja tykätään yhdessä tehdä ja touhuta, hän kertoo ihannekumppanistaan.

Tuotannollisista syistä Yli-Jaakkola ei voi paljastaa ohjelman tulevia tapahtumia, mutta lupailee, että katsottavaa riittää.

– Kyllä joka naisen kanssa on ollut jännittäviä kohtia.

Yli-Jaakkola kertoo ohjelman teon kulisseissa yllättyneensä odottelun määrästä ja siitä, kuinka paljon kuvausmateriaalia tarvitaan verrattuna ruudussa nähtävään lopputulokseen. Yli-Jaakkolalle kameran edessä oleminen tuntui luonnolliselta.

– Olen tottunut esiintymään, ja se näkyy, etten jännitä. Ei siitä muuten olisi tullut yhtään mitään, vaikka perusluonteeltani olen arka ja herkkä.

Kalle Yli-Jaakkola hakeutui deittiohjelmaan, koska piti tilaisuutta ainutlaatuisena ja on itsekin katsonut sarjan kaikki kaudet. Hän kertoo kokemuksen olleen erittäin kannattava, kävi siinä miten hyvänsä.

– Jo formaatti on yksi iso, koko Suomen kattava treffi-ilmoitus. Kaikki naiset, jotka ovat ohjelmaa katsoneet, tuntevat minut jo aika hyvin. Hyvin käy joka tapauksessa, minulla ei ole kiire minnekään.