Voitto lipui Bisonsin käsistä viimeisellä neljänneksellä

0
Bisonsin Dylan Painterin vahvat otteet kurittivat vastustajia. Voitto meni kuitenkin vieraille. (Kuva: Anu Vuorinen)

Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta kotiottelulla perjantaina, kun Loimaan liikuntahallille saapui vierailemaan perinteikäs KTP-Basket. Vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun päätteeksi pisteet matkasivat Kymenlaaksoon, kun KTP onnistui kairaamaan voiton lopulta lukemin 87-93.

 

KTP sai otteluun lentävän lähdön. Vierailijat saivat Bisonsin kokoedusta huolimatta haettua lukuisia hyökkäyslevypalloja, joista etenkin Ahmad Rand (14p/12l) sekä vieraiden paras pistemies Shaun Doss Jr. (28p/5l) rankaisivat kotijoukkuetta. Bisons ei kuitenkaan päästänyt vierailijoita karkuun vaan tuli peliin mukaan omien vahvuuksiensa kautta. Dylan Painter (28p/14l) rouhi maalatulla alueella tehokkaasti kurittaen kevyempää Randia vahvoilla liikkeillään.

 

Bisons pääsi hienoiseen johtoasemaan toisen neljänneksen loppupuolella ja pitkin johdosta kiinni aina kolmannen neljänneksen loppuun asti. KTP nousi kuitenkin ennen ottelun viimeistä neljännestä pisteen päähän ja tiedossa oli, että ottelun lopusta tulee kolikonheittoa. Tässä arpapelissä KTP vei tällä kertaa pidemmän korren Dossin ja vikkelän takamiehen Vincent Golson Jr:n johdolla.

 

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa luonnollisesti pettynyt lopputulokseen. ”Onnittelut KTP:lle voitosta, he olivat tänään erittäin sitkeä joukkue ja ansaitsivat voiton viimeisellä neljänneksellä. Minun olisi itse pitänyt antaa aloittaville takamiehillemme huilia neljännellä jaksolla, jolloin päätöksenteko ja hyökkäyksen rytmitys olisi mahdollisesti pysynyt paremmin kasassa. Kauden teema on tähän mennessä ollut se, ettemme ole saaneet ehjää 40 minuutin kokonaisuutta kasaan ja tähän meidän tulee keskittyä tulevissa otteluissa.”

 

Bisonsin kausi jatkuu lauantaina 28. lokakuuta, kun joukkue matkustaa arkkivihollisen, Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Pre-seasonilla joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti, mutta noiden otteluiden jälkeen Pyrintö on tehnyt kokoonpanoonsa muutoksia. Lauantain isännät ovat aloittaneet kautensa viidellä peräkkäisellä tappiolla, mutta lauantai-iltapäivä, Pyynikin palloiluhalli ja vanhojen kilpakumppanien kohtaaminen ei varmasti jätä kumpaakaan joukkuetta kylmäksi.