AU jäi pisteittä Jyväskylässä

0
Aladin Ljesnjanin ja Joel Salonen ovat talkoissa mukana, kun AU pääsee näyttämään kyntensä seuraavan kerran parketilla. Kuva: Kirsi Nummela.

Riemu–AU 6–3 (2–1).
KaDy–AU 8–5 (3–3).

FUTSAL Alastaron Urheilijat kärsi viime viikonloppuna Futsal-Liigassa kaksi tappiota, kun se hävisi Jyväskylässä lauantaina Riemulle ja sunnuntaina KaDylle. AU pelasi kummassakin ottelussa hyvät ensimmäiset puoliajat, mutta ehjiä 40-minuuttisia ei tällä kertaa nähty.
Riemua vastaan puoliajalle mentiin tappiotilanteessa 2–1. Peli näytti siltä, että AU olisi hyvinkin voinut taistella pisteistä. Jotain jäi toisella jaksolla kuitenkin piippuun, ja sitä dynaamisinta AU:ta ei kentällä nähty. Riemu otti ansaitun voiton. Tappio oli viime kauden tilastoihin verratessa paha, sillä viime kaudella AU otti Riemun kustannuksella peräti viisi sarjapistettä kahdessa keskinäisessä ottelussa.

AU sai rakettilähdön viikonlopun toisessakin ottelussa, kun Rei Hoda onnistui maalinteossa heti ensiminuuteilla oltuaan irtopalloissa hereillä. KaDya vastaan AU karkasi kahden maalin johtoon parissa minuutissa, kun Aladin Ljesnjanin tuplasi vierasjoukkueen johdon upealla kaukolaukauksella. KaDy joutui ottamaan aikalisän, minkä jälkeen se sai selvästi pelistä kiinni ja iski seuraavat kolme maalia. Näistä pari ensimmäistä syntyi AU:n karkeista henkilökohtaisista virheistä.
Liian helposti KaDy otettiin mukaan peliin. Ennen puoliaikaa Hoda onnistui onneksi toistamiseen, kun kympinrankkari sujahti oikeaan yläkulmaan. Alastaro sai myös toisen kympin, mutta siinä Hodan veto suuntautui liikaa keskelle, joten puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa.
Tämä oli kolmas kerta peräkkäin liigassa, kun AU pelaa KaDyn kanssa ensimmäisellä jaksolla tasatuloksen. Kolmas kerta tuli myös siihen tilastoon, että KaDy karkasi voittoon toisella jaksolla. Joku homma AU:n puolustuspelaamisessa ja pelinavaamisessa tökki. Kotijoukkue pääsi tekemään todella turhauttavia osumia. Taistelusta AU:n peli ei jäänyt kiinni, mutta tällä kertaa joukkue ei pystynyt taistelemaan voitosta kalkkiviivoille asti, vaan pisteet kirjattiin punamustille. Pari viimeistä maalia KaDy naputteli tyhjiin.

Sen verran on kerrottava pelin nyansseista, että viisi edellistä mestaruutta voittanut KaDy ei ole enää niin tyylikäs joukkue kuin viime vuosina, ei pelikykyjensä eikä uusien persooniensa myötä. Vahvasti muuttuneen joukkueen uusien pelaajien joukossa on sellaisia, jotka jättivät kipinöitä ja kitkaa seuraavaan keskinäiseen kohtaamiseen AU:n kanssa. Jyväskylän viikonlopun parhaina tehomiehinä kunnostautuivat Rei Hoda 3+0, Aake Alisaari 1+2 ja Jani Luoma 0+3.
AU:n valmentajakaksikosta Jouni Virta kertoi mietteensä tapahtumista.
– Tuloksellisesti harmittava viikonloppu. Taas jäi sellainen olo, että enemmänkin oltaisiin ansaittu. Etenkin sunnuntain KaDy-peli oli monessa suhteessa kauden parhaimpia matseja. Prässättiin hyvin, puolustettiin uhrautuvaisesti, luotiin maalipaikkoja, asenne ja taisteluilme olivat tosi kohdillaan. Mutta ei vaan sitten saatu toivottua tulosta. Faktahan on se, että Jyväskylän tuplasta pistepussi ei karttunut. Harmi juttu koko joukkueen puolesta.