AU sai maistaa tappion karvasta kalkkia

0
Jani Luoma on iskenyt seitsemään peliin tehot 7+3. (Kuva: Kirsi Nummela)

AU–SoVo 4–7 (0–3).

FUTSAL Alastaron Urheilijat taipui tappioon kotihallissaan lauantaina, kun SoVo haki pisteet Loimaalta. AU:n peli meni käytännössä pilalle ensimmäisellä jaksolla, kun vierasjoukkue karkasi kolmen maalin johtoasemaan reilussa kymmenessä minuutissa.
Kotijoukkueen peli oli liikaa puskemista SoVon tiivistä puolustusmuotoa vastaan. SoVo selvästi kyttäili vastahyökkäyksiä, ja niitä AU tarjosi aivan liikaa, kun syöttötyöskentely jätti ensimmäisellä jaksolla hämmentävän paljon toivomisen varaa.

Toisella jaksolla AU yritti pelastaa vielä pelin, mutta takaa-ajo ei saanut tuulta purjeisiin tarpeeksi ajoissa. Oli tyypillistä, että kun viininpunaiset saivat avausmaalinsa, niin peli näytti aukeavan kuin taikaiskusta. Alastaro pääsi ottelussa kahdesti kahden maalin päähän, mutta SoVo onnistui iskemään pari maalia tyhjiin, niin kiri jäi lopulta jonkin verran piippuun. Moni paikalla ollut katsoja uskoi varmasti silti nousuun, sen verran kovan yrityksen AU toisella jaksolla tarjoili.
Alastaron tehomiehet olivat ottelussa Mikke Louhela 1+2 ja Jani Luoma 2+0. Riku Tamminen palasi maalin makuun yhden osuman verran, kun hän ohjasi Tuomas Happosen kudin etutolpalta sisään. Yleisöä oli jälleen ottelussa sen verran mukavasti, että montaa tyhjää istuinta ei lehtereillä enää näkynyt.

AU sai ennen ottelua hienoja ja toiminnalle tärkeitä muistamisia. Lions Club Alastaro oli kovalla työllä kerännyt konsertillaan tukisumman futsaljoukkueelle.
Lionsin presidentti Jussi Kairuksen ojentaman stipendin vastaanotti ottelutapahtuman yhteydessä manageri Jesse Happonen. Alastaron Rotaryklubin kannustusstipendin vastaanotti puolestaan kapteeni Tuomas Happonen presidentti Marja-Liisa Laitilalta. Heidän kanssaan AU on yhdessä järjestänyt pari edellistä kautta avanneen Liigahölkkä -tapahtuman. Tällaiset eleet ja yhteistyöt lämmittävät mieltä todella paljon keskellä pimeintä syksyä ja tappion karvaan kalkin maistuessa vielä suussa.