Autossa kanistereita ja letkuja – pysäyttikö poliisi nyt Oripään rötöstelijät?

0
LL Arkistokuva.

Lounais-Suomen poliisin partio pysäytti lauantaina Oripäässä auton, jonka matkustajat ja kyydissä olleet tarvikkeet aiheuttivat selvitystyötä.

Poliisipartio havaitsi lauantaiyönä 11. marraskuuta Oripään keskustassa henkilöauton, jonka rekisterikilvet oli ilmoitettu anastetuiksi.

Ajoneuvosta tavattiin kaksi miestä, joista kuljettajan paikalla istunut henkilö ei suostunut kertomaan henkilöllisyyttään poliisille. Poliisilain perusteella poliisi otti henkilön kiinni.

Henkilötietoja selvitettäessä autonkuljettaja antoi poliisille henkilötiedot, jotka kuuluivat toiselle miehelle. Poliisi kirjasi asiassa rikosilmoituksen väärän henkilötiedon antamisesta.

Tehtävän yhteydessä ajoneuvosta löytyi tyhjiä kanistereita ja letkuja. Poliisi selvittelee tarvikkeiden mukanaoloa ja sitä onko henkilöillä yhteyttä Oripäässä aiemmin tapahtuneisiin varkausrikoksiin.

 

Röyhkeät polttoaine- ja autovarkaat ovat kiusanneet Oripäässä tämän syksyn ajan. 30 vuotta linja-autoalan yrittäjänä toiminut oripääläinen Petri Valtanen kertoi (LL 5.10.), ettei tällaista syksyä ole ennen koettu.

Kunnassa oli tapahtunut syyskuun aikana ainakin kymmenkunta polttoainevarkautta ja lisäksi yhdestä hallista on viety kaksi autoa. Hän sanoo, että esimerkiksi paikallisen huoltoaseman pihasta ei ole aiemmin viety mitään, mutta nyt on anastettu jo kahdesti polttoainetta tankeista. Myös toisessa paikassa varkaat ovat käyneet useammin kuin kerran.

Yrittäjät olivat keräämässä partioita valvomaan paikkakuntaa öisin ja viestejä epäilyttävistä kulkijoista oli tarkoitus välittää myös sitä varten perustetussa whatsapp-ryhmässä.

Päivitetty 13.11. klo 16.50: Lisätty viittaus aiempaan Loimaan Lehden uutiseen tilaisuudesta, jossa oripääläiset yrittäjät pohtivat mitä tehdä, jotta rötöksiä voitaisiin estää.