Bisons onnistui karhunkaadossa

0
Bisonsin parhaana palkittu Isaac Davidson onnistui kahden pisteen heitossaan Karhubasketin Shawn Hopkinsin häirinnästä huolimatta. Kuva: Anu Vuorinen

Bisons–Karhu Basket 85–80.

KORIPALLO Miesten Korisliigassa sarjanousija Loimaa Bisons aiheutti kauden toistaiseksi isoimman yllätyksen, kun se nappasi kovan kotivoiton yhdeksi sarjan ennakkosuosikiksi kaavaillusta Kauhajoen Karhubasketista. Bisons johti ottelua käytännössä alusta loppuun.
Bisons aloitti ottelun juuri sillä itseluottamuksella ja intensiteetillä, jolla sarjanousijan tuleekin pelata FIBA Europe Cupiakin pelaavaa Karhubasketia vastaan. DeVante Brooks (20p/12l) hallitsi korinalustoja etenkin ottelun alkupuolella, ja Bisons karkasi jo ensimmäisellä jaksolla peräti 11 pisteen karkumatkalle. Vielä ennen puoliaikaa kauhajokisten kovat ulkomaalaisvahvistukset Courtney Fortson sekä Samuel Givens nostivat vierasjoukkueen runsaslukuisen fanikatsomonkin tunnelmaa kaventamalla eron alle kymmeneen pisteeseen.

Toisen puolikkaan alkuun Karhubasket näytti, mitä Euroopan sarjoista saatu kovuus tarkoittaa. Vierailijat tulivat peliin käytännössä väkisin mukaan maajoukkueestakin tutun Topias Palmin (13p) sekä jo ensimmäisellä puolikkaalla hyvin pelanneen Givensin johdolla. Kauhajokisilla olisi ollut mahdollisuus siirtyä johtoon lukuisten vapaaheittojen kautta, mutta Loimaan liikuntahallin koriraudat eivät olleet pohjanmaalaisille suotuisia. Karhubasket heitti koko ottelussa vapaaheittonsa ainoastaan 46 prosentin tarkkuudella. Toki paljoa paremmaksi ei Bisons tällä saralla noussut, kun kotijoukkuekin nakkeli vapaaheitot suuremmalti osin rautoihin osuen ainoastaan 47 prosentin tarkkuudella viivalta.
Viimeisellä jaksolla liikuntahalliin saapunut yli 600-päinen kotiyleisö sai saatella Karhubasketin takamiehen Fortsonin, jolla on NBA-kokemustakin, aikaiselle suihkukomennukselle. Ensimmäisellä puolikkaalla saadun epäurheilijamaisen virheen päälle kokenut pelimies sai tönimisestään Bisonsin Devon Goodmanin (12p/4l/3s) kanssa teknisen virheen. Liekö siihen kaatunut Karhun usko voittoon, sillä kotijoukkue sai tästä uutta virtaa. Bisonsin parhaana palkittu Isaac Davidson (17p/5l/6s) naulasi vielä todella tärkeän kolmen pisteen heiton ottelun loppuhetkillä, mikä oli omiaan siivittämään Bisonsin kauden toiseen voittoon.

Biisonilauman pääkäskyttäjä Juri Heinämäki oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
– Ensimmäisellä puolikkaalla puolustimme siten kuin haluammekin puolustaa. Kolmannen jakson alkuun Karhu toi europeleistä tuttua intensiteettiä, johon emme aivan pystyneet vastaamaan, mutta pysyimme pelissä mukana ja saimme tästä hetkestä arvokasta oppia. Hyvä harjoitusviikko näkyy ehdottomasti tekemisessä ja siihen olen todella tyytyväinen. Pelin intensiteetti, tunnetaso ja kovuus olivat sitä, josta päävalmentajana pidän hyvinkin paljon.
Bisonsin kausi jatkuu perjantaina, kun joukkue matkustaa toista kertaa lyhyen ajan sisään Pirkanmaalle, tällä kertaa BC Nokian vieraaksi. Nokialaiset ovat aloittaneet kautensa viidellä voitolla ja kahdella tappiolla ja ovat sarjataulukossa toisena. Haaste on siis perjantainakin vähintään yhtä kova.