Bisonsilla poikkeuksellisen pitkä kotimatka

0
LL arkisto/Anu Vuorinen.

Kataja–Bisons 88–86.

KORIPALLO Miesten Korisliigassa Bisons Loimaa suuntasi linjabiilin keulan lauantaina kohti Pohjois-Karjalan sydäntä, kun joensuulainen Kataja Basket isännöi loimaalaisia. Bisonsin kotimatkasta muodostui poikkeuksellisen pitkä, sillä Kataja onnistui kääntämään yhden kauden tiukimmista otteluista edukseen.
Bisons ei kärsinyt pitkästä bussimatkasta ottelun alussa, vaan vierailijoiden peli oli aktiivista ja väkivahvaa. DeVante Brooks (17p/13l) hallitsi korinalustoja molemmissa päissä saaden hyviä tarjoiluja muun muassa Devon Goodmanilta (17p/6s) sekä Bisonsin parhaana palkitulta Isaac Davidsonilta (20p/4l/5s). Bisons oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi parempi joukkue, mutta ei kyennyt kasvattamaan eroa neljää pistettä suuremmaksi missään vaiheessa.

Ottelun toinen puoliaika oli erittäin tasainen. Molemmat joukkueet nappasivat pieniä ”runeja” sieltä täältä. Kotijoukkueen parhaana palkittu Amanze Egekeze (27p/9l) pääsi kuitenkin ratkaisemaan kotivoiton kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla ottelun viimeisellä neljänneksellä.
– Olemme pystyneet kilpailemaan tällä kaudella useamman kerran ottelun voitosta aivan viimeisille minuuteille asti, mutta voitot ovat jääneet uupumaan. Runkosarjan toisen kierroksen lähestyessä meidän täytyy ruveta kääntämään tiukkoja pelejä itsellemme vaikka väkisin, kenties kauden parhaan pelinsä pelannut Loimaan Korikonkareiden kasvatti Eemeli Hollo (9p/2l) tuumasi.
Tarina on Bisonsin tämän kauden otteluista valitettavan tuttu. Bisons johti viimeisellä kympillä ottelua parhaimmillaan jo kymmenellä pisteellä, mutta niin vain kotijoukkue Kataja nousi voittoon Egekezen johdolla. Koripallo tunnetaan ”runien” pelinä, jossa peli voi aaltoilla lyhyenkin ajan sisällä voimakkaasti. Tällä kertaa tuo viimeinen aalto oli Katajalle suotuisa.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki oli pitkän kotimatkan jälkeen luonnollisesti hyvin pettynyt siihen, että Bisons joutui lähtemään tyhjin käsin Joensuusta.
– Tämä tappio harmittaa kyllä vietävästi. Pelissämme oli paljon hyviä elementtejä ja olisimme ehdottomasti pystyneet nappaamaan voiton. Amanze Egekeze kuitenkin päätti toisin ja nosti Katajan voittoon käytännössä yksin erittäin kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla. Kataja myös rokotti meidän pienistä nukahduksista ja virheistä pelin aikana erittäin kovalla prosentilla, mikä auttoi heitä pysymään pelissä meidän etsikkoaikojen tullen. Positiivista on se, että saimme penkiltä tulevilta pelaajilta hyviä onnistumisia ja jokainen täytti roolinsa kentällä. Pienten asioiden kääntyessä toisin olisi kaksi sarjapistettä matkannut Loimaalle, nyt ne jäivät Joensuuhun.
Kysyttäessä Heinämäeltä mahdollisia syitä siihen, miksi Bisons on tällä kaudella hävinnyt useammankin tiukan ottelun, ei yksiselitteistä vastausta ole helppo antaa.
– Emme ole pystyneet käsittelemään joukkueena pelien aikana tulevia synkkiä hetkiä tarpeeksi hyvin. Tälläkin kerralla Kataja käänsi ottelun yli kymmenen pisteen takaa-ajomatkalta ja päämme painuivat alas. Olen varma, että nämä kokemukset kasvattavat joukkuetta ja tiukat ottelut alkavat kauden mittaa kääntyä myös meille.
Bisonsin kausi jatkuu nopealla aikataululla, kun Loimaan liikuntahallissa koittaa koripallon superviikko. Keskiviikkona Bisons saa vastaansa terveyshuolista kärsineen Kouvolan Kouvot, ja lauantaina Loimaalle saapuu vierailemaan sarjakärki Helsinki Seagulls.