Hurrikaani repi Kyyjärven palasiksi

0

Hurrikaani–KyKy-Betset 3–0 (25–22, 25–18, 25–15).

LENTOPALLO Lauantai-illan lentopallonäytelmästä muodostui alkua lukuun ottamatta hyvin yksipuolinen näytös. Ja pääosassa oli kotijoukkue Hurrikaani-Loimaa. Vielä ensimmäisessä erässä Kyky-Betset onnistui pitämään Hurrikaanin köysissä erän loppuun saakka. Kyyjärven libero Joel Andersson osoitti loimaalaisyleisölle, miksi hän on Ruotsin maajoukkueen ykköslibero. Andersson poimi syöttöjä sekä kotijoukkueen hyökkäyksiä pelattavaksi tehokkaasti. KyKy-Betset oli avauserässä johdossa vielä 20–19-tilanteessa, jonka jälkeen kotijoukkue latasi kaasun pohjaan ja kaasutti erävoittoon.
Toisesta erästä alkaen Hurrikaanin päävalmentajan Olli Kuoksan suojatit aloittivat sen luokan pommituksen, että voittajasta ei sen jälkeen ollut epäselvyyttä. Kun Troy Gooch jatkoi vahvaa syysvirettään puolustuspelissä, pääsi Santeri Välimaa pyörittämään niin monipuolisesti hyökkäämistä, ettei kyyjärveläisillä ollut mitään mahdollisuuksia pysyä perässä. Toisessa erässä Hurrikaanin hyökkäysprosentti oli 62 prosenttia ja kolmannessa peräti 93 prosenttia. Kahdessa viimeisessä erässä Hurrikani teki vain yhden hyökkäysvirheen. Lukemat ovat käsittämättömiä liigatasolla. Ja kun huomioi, että KyKy-Betset ei ole tällä kaudella mikään heittopussi, voidaan isäntien lauantai-illan esiintymistä pitää lähes täydellisenä.

Syöttöpelaaminenkin toimi. Nooa Marttila pommitti kolme ässää, Eetu Häyrinen kaksi ässää ja kaikkiaan joukkueen ässäsaldo näytti seitsemää. Vieraiden pelaaminen muuttui tuskaiseksi, kun KyKy-Betsetin pelätty hakkuri Renars-Pauls Jansons jäi kymmeneen pisteeseen. Jansons on alkukaudesta pitänyt kyyjärveläisiä hengissä, mutta Hurrikaani onnistui puolustamaan Latvian maajoukkuehakkurin pimentoon.
– Onnistuimme pysäyttämään kaverin avainpelaajat. Tänään oli myös kiva pelata, sillä meillä on ollut aika rauhallinen alkukauden ottelutahti. Pikkaisen sellainen olo, ettei liigakausi ole vielä kunnolla alkanut, Kuoksa paljasti.

Hurrikaanin lauantai-illan kamppailu antoi viitteitä siitä, että joukkueen alkukauden ajoittainen kohmeisuus on vain muisto. Ennen kautta joukkueen vahvuudeksi ennakoitiin vahvaa hyökkäyspelaamista, lisäksi joukkueena puolustaminen on osoittautunut vahvuudeksi. Tässä amerikkalaislibero Goochilla on paljon vastuuta. Lokakuun tähdistöön Greg Pettyn ja Miika Haapaniemen kanssa valittu jenkkipelaaja ohjaa pelin aikana joukkueen pelaamista. Lisäksi Kuoksa ja apuvalmentaja Juha Lönnqvist ovat tehneet kiitettävästi hommia kollektiivisen puolustuspelaamisen suhteen. Koko joukkueen roolitus on onnistunut, mikä näkyy tehokkuutena jatkopallopelaamisessa: lauantainakin se dominoi jatkopalloja huomattavasti vieraita paremmin.
Hurrikaanin seuraava vastustaja on Akaa-Volley keskiviikkona Akaassa, jolloin nähdään kahden mestarisuosikin voimasuhteet.