Hurrikaani tylytti sarjajohtajan

0

Hurrikaani- Loimaa – Akaa- Volley 3-0 (25-11,25-20,25-20)

 

Perjantai- illan odotettu paikalliskamppailu Hurrikaani- Loimaan ja Akaa- Volleyn välillä kutistui huomattavasti vaatimattomammaksi, mitä odotusarvo oli. Yli 850 katsojaa tuli Liikuntahallille sillä mielellä, että joukkueet esittävät vahvaa hyökkäys- ja syöttöpelaamista. Tämä odotusarvo oli realistisen, sillä molemmat joukkueet ovat ladattu täyteen tulivoimaisia pelaajia. Odotusarvo osoittautui vääräksi, sillä kotijoukkue tyrmäsi totaalisesti Akaa- Volleyn. Jo ensimmäinen erä näytti, että isännät ovat pelivalmiimpia ja tehokkaita. Erityisesti Akaan nelospaikan hyökkäys oli täysin pimennossa. Hurrikaanin torjunta vaimensi Jere Heiskasen hyökkäysyritykset totaalisesti, Heiskasen ilta jäi lopulta neljä pistettä pakkaselle. – Meiltä aivan surkea ottelun alku. Katselimme vierestä, kun kaveri pelasi, Akaan Olli Kunnari myönsi suoraan. Ensimmäisen erän ylivoimaa kuvasi hyvin torjuntojen määrä: Hurrikaani 6 ja Akaa-Volley 1.

Heikko hyökkäyspelaaminen jatkui vieraiden toimesta toisessa erässä. Hurrikaani hurjasteli koko arsenaalin voimin. Kun Eetu Häyrinen pidettiin melko vaatimattomalla passimäärällä, Greg Petty pääsi toisella laidalla hyökkäämään viime kauden seuraansa vastaan ahkerasti. Amerikkalaiselle merkittiin lopulta 15 pistettä, hyökkäystehojen ollessa 52%. – Tehtiin joukkueena tänään hyvin homma. Oltiin heti alusta saakka valmiita pelaamaan ja ei tehty helppoja virheitä juurikaan, Petty analysoi. Pettyn pistemäärä ei ollut se kaikista isoin juttu, vaan olemus ja johtajuus kentällä. Amerikkalainen pelasi Hurrikaaniura parhaan pelinsä kärkipelissä, ja nautti ottelun tuomasta tunnelmasta. – Meillä on aina hieno fiilis hallissa. Tällaisen yleisön edessä on mahtava pelata. Tänäänkin yleisö huusi ja kannusti ihan uskomattomasti.

Kolmannessa erässä ottelu hiukan tasoittui, kun akaalaisvieraat nostivat pelaamisen tasoa. Hakkuri Matej Smidl oli kaksi ensimmäistä erää kaamoksessa, mutta päätöserään mies onnistui kohtalaisesti. – Ei oltu tänään parhaimmillaan. Tehtiin liikaa helppoja virheitä, ja samalla Hurrikaani pelasi hyvin, tshekkihakkuri kommentoi.

Hurrikaanille kotivoitto oli tärkeä. Ei pelkästään kolmen pisteen takia, vaan pelitavan johdosta. Hurrikaani osoitti, että se on kaikkien ennakko- odotusten arvoinen. Se oli pelirohkea, ja samalla sen jatkopallopelaamisessa oli malttia ja juonikkuutta. Olli Kuoksan päävalmentajauran isoin voitto sai miehen myhäilemään. – Oltiin aika kovia. Kymmenen torjuntaa kolmeen erään on hyvä määrä.

Hurrikaanin kausi jatkuu ensi perjantaina kotipelillä, kun Loimaalle saapuu Kokkolan Tiikerit.

 

Valtteri Arra