Hurrikaanille kotivoitto alun yskähtelyn jälkeen

0

Hurrikaani–Vantaa Ducks 3-1 (17-25, 25-23, 25-13, 25-23).

Hurrikaani-Loimaan ja Vantaa Ducksin tiistainen Mestaruusliigan ottelu ei tasollisesti noussut klassikkojen joukkoon, mutta jännitystä pelistä ei puuttunut.

Kotijoukkueen olisi pitänyt ennakkoarvelujen mukaan hoidella Ducks tylysti nurin, mutta alussa tökkinyt hyökkäyspelaaminen oli selvän kotivoiton este. Tähän saakka runkosarjassa kaikki ensimmäiset erät voittanut Hurrikaani jäi alussa vieraiden jalkoihin. Peräti seitsemän hyökkäysvirhettä murskasivat kotijoukkueen mahdollisuudet erävoittoon. Samalla Ducks osoitti, että neljän ottelun tappioputki ei ole vienyt joukkueen motivaatiota. Erityisesti vahva torjuntapelaaminen yhdistettynä Kalle Katteluksen vahvaan hyökkäyspelaamiseen yllätti kotijoukkueen totaalisesti.

Toisessakin erässä Hurrikaanin peli yskähteli. Omia virheitä tuli Hurrikaanin tasoon nähden liikaa, mikä antoi vieraille mahdollisuudet erävoittoon. 20 pisteen jälkeen kotijoukkue onnistui pelaamaan erän lopun sen verran tarkemmin, että tauolle poistuttiin 1-1 tasatilanteessa.

Vaikka Miika Haapaniemi ei myöntänyt, että valmentaja Olli Kuoksa olisi korottanut ääntään pukukopissa erätauolla, koko joukkue onnistui tekemään ryhtiliikkeen.

Kolmas erä lähti liikkeelle Hurrikaanin hallitessa ja pian taululla oli jo selvät lukemat 13-7. Ero ei missään vaiheessa erää kaventunut, vaan pikemminkin kasvoi.

Kun kahdessa ensimmäisessä erässä Eetu Häyrinen tuskaili oman pelaamisensa suhteen, se kuuluisa ketsuppipullo aukesi kolmannessa. Tämän jälkeen kotiyleisö sai nähdä tuttua Häyristä. Joukkueen kokenein otti Greg Pettyn kanssa joukkueen harteille, mikä kantoi kotivoittoon. Laitureiden lisäksi sekä Haapaniemen kuusi torjuntapistettä että erityisesti Väinö Rahkon tasonnosto ensimmäisestä erästä ovat maininnan arvoisia suorituksia. Rahko valittiin myös joukkueen parhaaksi pelaajaksi, eikä syyttä. Hän oli Ducksin aloitussyöttöjen kohteena, mutta suoriutui tehtävästä lähes kiitettävästi.

– Otettiin tänään työvoitto. Aloitettiin nihkeästi, mutta parannettiin pelaamista ottelun aikana, kahdeksan pistettä tehnyt Rahko summasi.

Vantaalaisten riveissä Kattelus oli ehdoton ykköspelaaja. Yleispelaajan hyvä ote kantoi läpi ottelun pitäen joukkueen mukana taistelussa. Kaikkiaan Kattelukselle kirjattiin 19 pistettä ja kolme ässää.

Vaikka Hurrikaani ei esittänytkään mitään ylimarssia selvästi heikompaa vastustajaa vastaan, se osoitti luonnetta. Ensimmäinen erä oli siltä kauden huonointa lentopalloa, mutta pikkuhiljaa toisessa erässä se alkoi ottamaan itselleen otetta pelistä. On hyvän joukkueen merkki, että pystyy nousemaan ahdingosta voittoon.

Pitää myös muistaa, että loimaalaiset lähtevät lähes jokaiseen otteluun ennakkosuosikkina, mikä antaa vastustajalle melko paineettoman tilanteen pelata. Tätä tilannetta Ducks käytti hyväkseen. Mutta loppuun saakka sekään ei kantanut. –

Voisin katsoa hyvin kriittisesti peliä, mutta voitosta pelataan, ja kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen, Kuoksa myönsi.

Hurrikaanin jatko-ohjelma pitää ensi viikolla sisällään kaksi peliä. Keskiviikkona se matkustaa Turkuun TUTO-Volleyn vieraaksi, ja perjantaina Loimaalla pelataan liigan kärkikamppailu, kun Akaa-Volley saapuu kaupunkiin.

Valtteri Arra