Hurrikaanille vierasvoitto Turusta

0
LL Arkisto Kuva: Anu Vuorinen

TUTO Volley – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (25-21,19-25,15-25,23-25)

 

Hurrikaani- Loimaa vierasmatka paikalliskamppailuun TUTO Volleyn vieraaksi, sisälsi paljon ylimääräisiä jännitteitä. Molempien joukkueiden valmentajat, pelasivat nyt viime kauden joukkueitansa vastaan. Olli Kuoksa oli vielä viime kaudella TUTO Volleyn penkin päässä, ja nykyinen TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas puolestaan istui viime kauden lopun Hurrikaanin penkillä. – Kyllä meillä oli ottelun alussa ylilatausta hiukan ja se näkyi pelaamisessa. Kaikki johtui siitä, että päävalmentajat olivat tälle kaudelle vaihtaneet joukkueita keskenään, Nooa Marttila myönsi. Marttilaa ei tilanne tilastojen valossa haitannut ollenkaan, sillä yleispelaaja palkittiin Hurrikaanin parhaana 20 pisteellä. Sen lisäksi, Marttila syötti kolme ässää ja torjui yhtä monta kertaa. – Pieni tauko takana, mutta onneksi sain pari- kolme treeniä alle, ennen illan peliä. Ja kun peli lähti kivasti liikkeelle, pysyi hyvä fiilis koko pelin ajan, Marttila kertasi. Marttila ja Kuoksa olivat samaa mieltä siitä, että turkulaisten pelityyli oli alussa joukkueelle myrkkyä. – Kyllä me tiedettiin, miten kaveri pelaa. Mutta heidän pelityyli eroaa niin paljon muiden joukkueiden pelaamisesta, että meiltä meni erän verran aikaa opetella, Kuoksa summasi.

Avauserän lipsahdettua kotijoukkueelle, tapahtui Hurrikaanilta ryhtiliike toiseen erään. Tämä ryhtiliike kesti lopulta ottelun loppuun saakka, eikä neljännen erän loppua lukuun ottamatta, turkulaisista ollut vaaraa. Toisesta erästä alkaen, Hurrikaani hallitsi pelin jokaista osa- aluetta selvästi. Erityisesti kaksikko Eetu Häyrinen (23pist. +16)- Marttila pitivät TUTOn torjuntaa lähes pilkkanaan. Molemmat pelaajat hyökkäsivät 61% tehoilla. Tämän huomioi myös Niskakangas. – Marttila ja Häyrinen olivat tänään kovia härkiä. Erityisesti Häyrisen ykköspaikan hyökkääminen oli meille myrkkyä. Siinä Santeri (Välimaa) antaa todella nopeatempoista takapassia ja Häyrinen tekee fiksuja ratkaisuja hyökkäyssuuntien kanssa, Niskakangas kommentoi.

Hurrikaanille keskiviikkoinen voitto oli toinen putkeen, TUTOlle kotitappio tiesi neljättä peräkkäistä tappiota. Loimaalaiset jatkavat sarjan kärkikolmikossa, turkulaisten kamppailu sarjataulukon puolivälissä jatkuu kiivaana. – Meille tulee nyt puolentoista viikon tauko, ja päästään pitkästä aikaa kunnolla harjoittelemaan, TUTO valmentaja suunnitteli. Loimaalaisten viikko- ohjelmassa on seuraavaksi perjantaina todellinen herkkupala, kun Loimaalle saapuu Mestaruusliigan kärkijoukkue Akaa-Volley. Luvassa on takuuvarmasti kiivas ja tunnetasoltaan hektinen kärkikamppailu. Akaa on ollut alkukaudesta ehdottomasti sarjan paras, mutta Hurrikaani oli vieraspelissä Akaassa lähes voitossa kiinni loppuun saakka. – Kyllä näitä pelejä odottaa. Ja juuri näillä peleillä tullaan ratkaisemaan sarjasijoitukset, Kuoksa myönsi.

 

Valtteri Arra

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän