Hurrikaanin taistelu ei riittänyt Akaassa

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Akaa-Volley–Hurrikaani-Loimaa 3–1 (17–25, 25–16, 25–22, 26–24).

Keskiviikkona käytiin liigan kärkikamppailu Akaa-Volleyn ja Hurrikaani-Loimaan välillä. Ennakkoon tiedettiin, että joukkueet ovat erittäin hyökkäysorientoituneita ja molemmilta löytyy henkilökohtaista osaamista ottelun ratkaisemiseksi.

Yli kaksimetrinen Matej Smidl on alkukaudella osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi akaalaisten joukkueeseen. Myös Eetu Häyrinen on Hurrikaanin hakkurina ollut kaiken hypetyksen arvoinen. Keskiviikkona nämä hakkurit ottivat mittaa toisistaan, ja tällä kertaa tshekkiläinen oli tehokkaampi.

Vaikka Smidl oli vielä avauserässä nukuksissa, toisessa erässä alkoi tapahtua. Hän nakutti 28 pistettä tehden lukemattomia tärkeitä jatkopallopisteitä omalle joukkueelleen.
Ottelun taso nousi kolmannessa erässä, kun kahdessa ensimmäisessä erässä voittoon riitti se, kumpi teki vähemmän omia virheitä. Avauserässä loimaalaiset olivat valmiimpia ja veivät sen nimiinsä. Vastaavasti toisessa erässä akaalaiset kuittasivat erävoiton tyylikkäästi.

Pitkän erätauon jälkeen ottelun tunnetaso ja intensiteetti nousivat. Yleisö saikin nähdä pitkiä palloralleja. Hurrikaanin kannalta harmillista oli, että näissä jatkopallotilanteissa isännät olivat huomattavasti terävämpiä. Vaikka ottelun kaksi viimeistä erää mentiin tasatahtia loppuun saakka, vieraat tuskailivat syöttöpelaamisensa kanssa.

– Tänään oli syöttöpelaamisessa iso ero kaverin eduksi. Ihan näin suuri eron ei pitänyt olla, päävalmentaja Olli Kuoksa sadatteli.

Kuoksan mukaan joukkue ei saanut aloitussyötöllä vastustajan vastaanottoa tarpeeksi rikki, mikä olisi auttanut torjuntapelaamisessa.

– Tänään ei kulkenut hyppysyöttö eikä leijasyöttö. Ja silloin on vaikea voittaa vieraissa.
Kahdessa viimeisessä erässä myös Hurrikaani sai mahdollisuutensa, mutta ne kuihtuivat tehottomaan jatkopallopelaamiseen.

– Kolmannessa ja neljännessä erässä oli vaikea tehdä pisteitä, eikä onnistuttu jatkopalloissa, Kuoksa lisäsi.

Vaikka Hurrikaani ei saanut voittoa, sen pelaaminen on tällä hetkellä reipasta. Hyökkäyspelaaminen on mallikasta ja Santeri Välimaa on alkukauden perusteella ottanut kehitysloikkia eteenpäin. Akaan keskiviikkoillassa Greg Petty loisti saldoten 20 pistettä. Amerikkalainen esiintyi vahvasti viime kauden kotiyleisönsä edessä, samoin maanmiehensä Troy Gooch, joka jatkaa häkellyttävän tehokasta liberopelaamista.

Vaikka Hurrikaani hävisi jälleen kerran vastustajalle torjuntapelaamisessa, Kuoksa ei näe asiassa ongelmaa.

– Olemme tähän mennessä keskittyneet aika paljon hyökkäyspelaamiseen, enkä näe paniikkia torjunta- ja puolustuspelaamisen suhteen. Sen laitamme kuntoon kauden aikana.

Hurrikaani pääsee seuraavaksi parketille ensi tiistaina, kun kotisaliin saapuu Vantaa Ducks.