Jouluun vauhtia Kauppatorilta

0
Tontun ohjaama jouluponi Doris Hevoshaasta sai kyytiinsä useita lapsia. Kuvassa ponin kanssa Evert, 2, ja Emilia, 6 Truhponen sekä Sofia Ahonen, 6.

LOIMAAN kauppatorilla saattoi torstai-illalla aistia jo joulumieltä, sillä Loimaan iloisessa joulunavauksessa oli tarjolla aimo annos jouluista tunnelmaa. Joulupukki sekä joulumuorikin kävivät tervehtimässä Loimaalla.

– Loimaan kaupungin puolesta jouluhärdelli on nyt julistettu. Voi että, olipa vähän kuin satumaista tulla tänne Kauppatorille. Ihana puuron ja muiden herkkujen tuoksu, pieni supina, lasten kirmaus ja kulkusten vieno kilinä. Ihan kuin Joulumaahan olisi tullut, Loimaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen totesi avauspuheessaan.

Ronja Koivisto, 9, kertoi Loimaan joulunavauksen olevan hänelle jo tuttu perinne, jota hän odotti innoissaan.

– Tämä on jo kolmas vuosi, kun tulen tänne. Täällä on tosi kivaa oikeastaan kaikki, hän iloitsi.

Eveliina Koli oli tullut vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäisen Aadan sekä 3,5-vuotiaan Amanda Saarisen kanssa virittymään joulun tunnelmaan.

– Tulin lasten kanssa tänne, koska täällä on lapsille paljon kivaa ohjelmaa. Ja on mukava, että tällaista järjestetään Loimaalla, Koli sanoi.

Räsäsen perhe oli tullut paikalle, koska vanhemmat Patrik ja Liisa Räsänen olivat halunneet yllättää lapsensa Alissa, 6, Jane, 4, ja Nova Räsäsen tuomalla heidät tapahtumaan, jossa oli paikalla itse joulupukki.

– Lapset ovat tehneet jo kirjeensä joulupukille, joten heille tämä oli aika jännittävä kokemus. Meillä on myös jo joulukuusi paikoillaan, joten me olemme jo hyvissä ajoin valmiina viettämään joulua, Liisa Räsänen paljasti.

– Oli kiva nähdä joulupukki. Täällä on muutenkin kivaa, Alissa Räsänen hihkui.

Loimaan Kauppala -yhdistys jakoi kiitostunnustuksen tänä vuonna Tiinan Kukan Tiina Hautojärvelle. Loimaan Yrittäjät ry valitsi Vuoden tontuksi Loimaan kaupungin kehittämisjohtajan Paavo Laaksosen ja Saviseudun samppiooniksi Pinja Kärhän. Loimaan vuoden positiivisimmaksi valittiin Viljami Pajula.

Illan juonsi Iina Wahlström, ja joulumusiikista vastasi Half-Dozen Duo & Juho Rantanen.