Kaupunki voi ostaa pari kerrostaloasuntoa

0
Loimaan Helmi sijaitsee torin kulmalla, Heimolinnaa vastapäätä. Asuinhuoneistoja siinä on 15 ja katutason liiketiloja kaksi. Kuva on marraskuulta 2020. Kuva: LL arkisto / Sari Holappa.

LOIMAAN kaupunki harkitsee ostavansa kaksi asuinhuoneistoa Heimolinnankadun uudehkosta kerrostalosta Asunto oy Loimaan Helmestä.

Kauppoja ei ole vielä tehty. Aihe oli esillä kaupunginhallituksessa, joka totesi tiedokseen kiinteistönvälittäjän Sp-Koti Forssan myyntitarjouksen.

Hallituksen esityslistalta ilmenee, että kyse on toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevista 67 neliön suuruisista osakehuoneistoista. Niiden velaton hintapyyntö on 2 400 euroa neliöltä eli 160 800 euroa asunnolta. Asunnot ovat valmistuneet kolme vuotta sitten.

Jo aiemmin kaupunki päätti ostaa kaksi asuinhuoneistoa Jani Laaksosen Moisionpellolle rakentamasta uudesta rivitalosta (LL 9.9.). Ne maksoivat yhteensä 270 000 euroa.

Asuntojen osto liittyy kaupungin asumisen teemavuoteen. Kaupunki on suunnitellut varaavansa ja ostavansa asunto-osakkeita enintään 600 000 eurolla tämän vuoden aikana. Huoneistot asetetaan vuokrattaviksi. Kyseisestä summasta on jäljellä 330 000 euroa Moisionpellon asuntokauppojen jälkeen.