Poikkeuksellinen ohjelma, kehui raati – Vuoden rekrytointiteon palkinto Pemamekille

0
Pemamekin viestintä- ja markkinointijohtaja Emilia Vuorela ja henkilöstöasiantuntija Emilia Pöllänen pokkasivat Vuoden rekryteko -palkinnon Rekrygaalassa torstaina. KUVA: Jarkko Relander

Pemamekin eläkeläisten mentorointiohjelma on palkittu vuosittaisessa Rekrygaalassa Vuoden rekrytointitekona.

Tuomaristo kommentoi Pemamekin ohjelman olevan Suomessa poikkeuksellinen ja tarjoavan aivan uudenlaisen näkökulman perehdytykseen.

-Pemamekin mentorointiohjelma on loistava esimerkki eläkkeelle siirtyneiden työntekijöiden tietotaidon hyödyntämisestä jatkuvuuden ja skaalautumisen tukena. Malli tarjoaa mahdollisuuden isoon kertautumisvaikutukseen. 

Vuoden rekrytointiteko voi olla mikä tahansa edellisten 12 kuukauden aikana tapahtunut teko, jolla on rekrytoinnin keinoin saatu suoraan tai välillisesti aikaan myönteisiä vaikutuksia yksilöihin, yhteisöön tai yhteiskuntaan. Lisäksi tuomariston kriteereinä voittajaa valitessa olivat toistettavuus sekä innovatiivisuus.

Keväällä 2023 Pemamek käynnisti mentorointiohjelman, jonka avulla eläkkeelle siirtyneiden työntekijöiden osaaminen hyödynnetään tehokkaasti uusien työntekijöiden perehdyttämisessä. Ohjelman avulla Pemamekin pitkän uran tehneet mentorit voivat jakaa vuosikymmenien aikana karttunutta tietotaitoaan ja helpottaa uusien työntekijöiden nopeaa kehitystä ja sujuvaa aloitusta.

-Eläkeläisten potentiaali ja osaaminen ovat arvokas voimavara, ja Pemamek toimii edelläkävijänä mentoroinnin toteuttamisessa teollisuusyrityksessä, erityisesti tuotannon tehtävissä. Mentorit työskentelevät omilla ehdoillaan ja elämäntilanteensa mukaisesti, Pemamekin henkilöstöasiantuntija, Emilia Pöllänen kertoo.

Pemamekin lisäksi Vuoden rekrytointiteko -finaalissa kilpailivat Terveystalo juniorityöhön keskittyvällä kampanjallaan sekä Diak Romako ja SEK ”Taustasta riippumatta” -hankeella.

Rekrygaala on vuodesta 2018 alkaen järjestetty tapahtuma, jossa palkitaan vuosittain rekrytointialan onnistumisia.

Lue lisää tiistain 7.11. Loimaan Lehdestä.