Poliisi otti kiinni kortittomia ja rattijuopon

0
LL ARKISTO

LOIMAA Lounais-Suomen poliisi kohtasi kortittomia kuljettajia Loimaalla viime viikon lopulla. Toisen kiinni otetun autoilijan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton kuljettajan torstaina puolen päivän aikaan Loimaan Puistokadulla. Puhalluskoe osoitti 1,66 promillea. Asiaa selvitettäessä ilmeni myös, ettei kuljettajalla ole ajo-oikeutta. Poliisi tutkii asiaa törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Sunnuntaina puolenpäivän aikaan poliisipartio yritti pysäyttää henkilöautoa Loimaalla valtatie 9:llä. Autonkuljettaja ei noudattanut pysäytyskehotuksia vaan lähti karkuun kääntyen Vanhankirkontielle. Poliisipartion nopeus oli noin 100 km/h, mutta se ei tavoittanut kuljettajaa. Nopeusrajoitus vaihtelee tiellä 60 ja 80 km/h välillä. Autonkuljettaja on poliisin tiedossa. Hänellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisi tutkii asiaa kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ajoneuvoverorikkomuksena.