Shellin lähellä sijaitseva runkovesijohto pyritään korjaamaan torstaina – Nurmenpolultakin katkaistaan vedet tuolloin

0
Waurionkadun kerrostalon pihaan tuotiin juoma- ja ruokavesisäiliö alueen asukkaille, kun vesiputkea korjattiin alueella marraskuussa 2023 Loimaalla..

LOIMAA Turuntien ja Asemakadun risteyksen runkovesijohdon korjaus on osoittautunut ennakkoon arvioitua vaativammaksi. Maanantaina aamusta alkaneet korjaustyöt ovat yhä kesken.
Vaikutusalueella ovat Waurionkadun ja Esterinkadun kiinteistöt, joilla vedenjakelu on ollut keskeytettynä maanantaista lähtien.
Loimaan Veden johtaja Kimmo Virta kertoo, että runkovesijohdon vuotokohta on Turuntien vieressä sijaitsevan muuntamon alla. Korjaustyö vaatii varovaisuutta, ja se pyritään toteuttamana sujuttamalla.
Valmistelevat työt olivat keskiviikkona käynnissä. Alustavan suunnitelman ja aikataulun mukaan putken korjaaminen on tarkoitus aloittaa torstaina aamulla. Perjantaina olisi vuorossa runkovesijohdon puhdistus ja huuhtelu. Lisäksi verkostovedestä otetaan näytteet, ja ne lähetetään analysoitaviksi.

TORSTAINA korjaustöiden alkaessa vaikutusalue laajenee koskettamaan Nurmenpolun alueen kiinteistöt, joista vesi katkaistaan.
– Se koskee vajaata kymmentä kerrostaloa ja Shelliä. Asukkaita on tiedotettu, Virta kertoo.
Hän sanoo, että kun Nurmenpolulle saadaan vesi takaisin korjaustyön valmistuttua, veden pitäisi olla heti ruoka- ja juomakelpoista. Sen sijaan Waurionkadulle ja Esterinkadulle tullaan antamaan talousveden keittokehotus, koska kyseiselle alueelle vettä syöttäviä putkia joudutaan puhdistamaan.
Korjaustyön aikana runkovesijohto on jouduttu tyhjentämään, jonka seurauksena jaettavassa vedessä saattaa korjauksen jälkeen ilmetä rauta- ja mangaanisaostumia. Vesi on syytä juoksuttaa hanasta kirkkaaksi ennen käyttöä.

VESILIIKELAITOS korjasi runkovesijohtoa tiistaina myös Mellilässä Myllyojantiellä. Vaikutusalueella olivat Myllyojantie ja Loukeentie.
Virta kertoo, että kyseinen runkovesijohto saatiin korjattua tiistain aikana.