Tämä kaikki pitää muistaa, sanoo Veeti 5 vee

0
Veeti, 5 vuotta (kesk.) oli Loimaan Lehdessä töissä Ota lapsi töihin -päivänä. Tässä nautitaan työpaikan setien kanssa hänen tarjoamansa pillimehut.

Kavereita ei saa töniä. Eikä myöskään lyödä. Kavereita päin ei saa laskea pulkalla.

On hyvä odottaa omaa vuoroaan.

Ja jos sattuu tönimään, lyömään tai laskemaan päin, niin on hyvä pyytää anteeksi.

Jos iskä on tehnyt legorakennuksia, niin jos niitä hajottaa, pitää ensin pyytää lupa. Portteja ei saa hajottaa, ei edes sisko.

Kirosanoja ei saa sanoa, se on tosi tärkeetä. Ne on rumia sanoja ja varmaan just siksi niitä ei saa sanoa. Jos sanoo, niin pestään varmaan suu saippualla. Paitsi jos on vihainen, niin sitten niitä saa sanoa.

Ajoissa pitää mennä nukkumaan. Joskus on hyvä nukkua päiväunetkin.

Syömään pitää mennä heti, kun äiti tai isä käskee. Ja ruokaa pitää syödä, ainakin maistaa, ja sitten syödä loppuun.

Työpaikan toinen setä kysyi, että pitääkö hampaat harjata. Juu, illalla ja aamulla. Työpaikan toinen setä sanoi, että minun sedille tuomani mehu oli parhainta

Sekin pitää muistaa, ettei saa räplätä puhelimia, kameroita tai muitakaan sähkölaitteita, koska ne voi syttyä palamaan. Kaikki sähkölaitteet voi.

Tulta pitää varoa. Ja esimerkiksi patterit voi kaatua, ja voi tulla tulipalo. Sen takia kynttilöitäkin pitää varoa.

Loimaan Lehdessä oli Ota lapsi mukaan töihin -päivänä töissä Veeti Karila, joka pohdiskeli elämän tärkeitä asioita ja neuvoja tähän pääkirjoitukseen. Tekstiä pohdittiin kysymyksillä, mikä on elämässä tärkeää ja mitä neuvoja antaisit muille. Sen kirjoitti muistiin Kati Uusitalo.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän