Ylös, ulos ja suksille

0
Arkistokuva: LL/Kati Uusitalo

Oripäässä on tehty latuja lentokentän maastoon ja esimerkiksi Loimaan kaupungin liikuntapaikkahoitajat jäädyttivät viime viikon lopulla ja viikonloppuna pohjia luistelukentille urakoitsijoiden kanssa.

Vielä Oripäässä ei ryhdytty lumettamaan Kangastuvan maastoja, mutta vähän jo lupailtiin siihenkin ryhtymistä.

Sääennusteet ovat tietenkin ennusteita, mutta pakkaskeliä luvataan yli viikoksi. Vähän lumisadettakin muutamalle päivälle olisi tulossa. Talvea siis tehdään!

Pessimisti saattaa ihmetellä miksi tehdä kovasti työtä kenttien ja latujen eteen, kun lumi kuitenkin kohta sulaa ja lämpötila saattaa päätyä plussalle ennen kuin ehtii pitopohjasuksea sanoa.

Moni kunta on jo hoksannut, miten vapaa-ajan palvelut ovat osa asuinpaikan vetovoimaa ja miten latujen ja kenttien talvikunnostuksesta kerrotaan jo kun siihen ryhdytään ja varsinkin sitten, kun ne ovat valmiit.

Alvariinsa ollaan huolissaan myös liikkumattomuuden kustannuksista niin euroissa kuin henkisenä ja fyysisenä jaksamisena mitattuna. Jos ei hiihtäjäksi ryhdykään tai luistelijaksi kentistä huolimatta tule, niin voi piristyksekseen ulkoilla sentään lumen valaisemassa maisemassa.

Monien viikkojen harmaiden sadepäivien jälkeen kirkkaat talvipäivät ovat todella tervetulleita. Jospa nekin auttavat jaksamaan tämän muuten pimeän ajan.