Arjen apu lahjoitti aktiivisen joululahjan oripääläisille

0
Oripään kirjastoon voi nyt tulla viettämään aikaansa lautapelien parissa. Arjen apu ry on hankkinut ne kaikkien kuntalaisten iloksi, ja pelejä löytyy kuusi erilaista. Yhdistyksen sihteeri Maire Järnström ja Sisko Misikangas päättivät kokeilla niitä heti tuoreeltaan. (Kuva: Sari Holappa)

ORIPÄÄ Neljä vuotta kirpputoritoimintaa Oripäässä pyörittänyt Arjen apu ry halusi käyttää siitä kertyneet varat yleishyödyllisesti kuntalaisten iloksi. Yhdistyksen puheenjohtaja Sisko Misikangas ja sihteeri Maire Järnström esittelevät vastahankittuja lumikenkiä ja lautapelejä, jotka he ovat toimittaneet kirjaston kautta lainattaviksi. Lumikenkiä löytyy neljä paria ja pelejä kuusi kappaletta.

– Haluamme tarjota oripääläisten arkeen vaihtelua, he toteavat.

Järnström sanoo, että lumikenkiä saa lainata viikoksi kerrallaan. Hän perustelee pitkää lainausaikaa sillä, että näin jokaiselle lainaajalle osuu aina viikonloppu.

– Silloin myös esimerkiksi työssäkäyvät ehtivät käyttämään niitä paremmin.

Lumikengät sopivat moneen jalkaan, sillä siteet menevät vielä 47-numeroisillekin kengille. Naiset vinkkaavat, että lumikenkäilemään voi lähteä nyt vaikka koko perheen voimin.

Myös pelit on ostettu sitä silmällä pitäen, että niitä voivat pelata kaikki melkein vauvasta vaariin. Peleistä löytyy esimerkiksi labyrintti, tammi ja shakki, mutta myös muita. Niitä saa tulla pelaamaan kirjastoon sen aukioloaikoina, ja naisten toiveena on, että pelaajia tulee paljon. Ohjeet on laminoitu jokaisen pelin mukaan ja varanappuloitakin löytyy.

– Nyt vain kovaa käyttöä, he toivovat.