Bisons kauden ensimmäiseen vierasvoittoon

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Anu Vuorinen.

Lahti Basketball – Bisons Loimaa 88–101.

Miesten Korisliigassa Bisons Loimaa siirtyi joulutauolle positiivisissa merkeissä, kun joukkue haki perjantaina vierasvoiton Lahti Basketballista lukemin 88–101. Vierasvoitto oli loimaalaisille kauden ensimmäinen ja voitollaan se sysäsi lahtelaiset yksin sarjan hännille.

Joukkueet olivat kohdanneet kauden aikana jo kerran aiemmin, kun ne ottivat yhteen lokakuun alkupuolella Loimaan liikuntahallissa. Tuosta ottelusta lahtelaiset ovat muuttuneet reilusti hankkien lisää kokoa korin alle Antwan Walkerin ja James Padgettin muodossa. Jo ennen kauden alkua tiedettiin, että Bisons tulee omalla fyysisyydellään ja isolla kokoonpanollaan olemaan ongelma monille joukkueille. Yksi hyvistä esimerkeistä on nimenomaan Lahti Basketball, joka ei saanut vieraidensa korinaluspelaamista missään vaiheessa kunnolla kuriin. Bisons vei levypallotaistelun ottelussa peräti lukemin 26–44 sekä viimeisteli kolmen sekunnin alueelta 48 pistettä.

Loimaalaiset olivat jatkuvasti hienoisesti niskan päällä, vaikkakin isännät roikkuivat ottelussa mukana. Bisonsin takakentältä nähtiin ottelussa kauden parasta peliä, kun parhaana palkittu Devon Goodman (26p/5s) pyöritti vierailijoiden hyökkäystä kovalla itseluottamuksella. Goodmanille huiliminuutteja tarjosi uransa parhaan pelin Korisliigassa pelannut Lauri Kallio (10p/2s), joka pelasi rohkeasti ollen yksi ehdottomista onnistujista biisonilaumassa. Kallio olikin tyytyväinen omaan sekä joukkueen esitykseen.

– Alku oli tahmeaa, mutta pysyimme hienosti yhdessä ja hallitsimme peliä puolustuspään kautta. Olen totta kai tyytyväinen myös omiin onnistumisiini. Meillä on tiukka rutistus pelejä joulun jälkeen ja tarvitsemme onnistumisia laajalla rintamalla jotta voimme ottaa useamman voiton, hän tuumasi ottelun jälkeen.

Goodmanin ja Kallion ohella Bisonsin joukkueesta esille nousi sentteri Dylan Painter, joka tehtaili 22 pistettä ja haki peräti 19 levypalloa. Painter ja Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki olivat hyvin samoilla linjoilla ottelun jälkeen korostaen kovien harjoitusten merkitystä joukkueen menestymisessä.

– Meillä on jatkuvasti ollut harjoituksissa todella kilpailullinen henki ja työnnämme toisiamme eteenpäin. Olen erittäin iloinen etenkin Laurin (Kallio) onnistumisista tänään. Hänellä on ollut hankalampaa syksyn aikana mutta tänään hän osoitti olevansa mies paikallaan, Painter linjasi ottelun jälkeen.

Bisons jatkaa kauttaan joulun jälkeen tiukalla ottelutahdilla. Kahdeksaan päivään on luvassa neljä ottelua, joista ensimmäinen on joulun välipäivinä Kotkassa KTP-Basketin vieraana. Seuraavan kerran Bisons pelaa kotiparketilla 30. joulukuuta, kun vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö.