Hallitseva mestari odotetun kova

0
LL arkisto / Anu Vuorinen.

Bisons Loimaa – Helsinki Seagulls 73–89.

Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta viikon toisella kotiottelulla, kun Loimaan liikuntahalliin saapui lauantaina hallitseva Suomenmestari Helsinki Seagulls. Lokkiparvi oli odotetun kova ja vei sarjapisteet mukaansa lukemin 73–89.

Seagulls oli ottelun alkupuolella etenkin puolustuspäässä erittäin kova. Bisons ei saanut omasta palloskriinipelaamisestaan etua pitkälti erinomaista työtä Seagullsin takakentällä tehneen Lassi Nikkarisen (8p/4s) ansiosta. Nikkarinen pystyi kerta toisensa perään pysymään oman pelaajansa edessä pakottaen Bisonsin takapelaajat vaikeisiin ratkaisuihin. Vielä kun korin alla oli tukea tarjoamassa muun muassa erittäin ulottuva Chuba Ohams (18p/12l), niin Bisonsin korinteko oli hankalaa.

Kotijoukkue kuitenkin sinnitteli ottelussa mukana DeVante Brooksin (20p/9l) onnistumisilla. Brooks punnersi korin alta muutaman tärkeän onnistumisen osuen myös kaaren takaa kahdesti ottelun aikana. Brooks on osoittanut olevansa liigan johtavia etukentän pelaajia yhdessä Bisonsin toisen ison miehen, Dylan Painterin (8p/15l) kanssa.

Seagulls ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla. Peräti 30 pistettä taululle lisännyt vierasjoukkue karkasi, eikä Bisons pystynyt vastaamaan. Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertio kiitteli ottelun jälkeen oman joukkueensa rauhallisuutta, sekä kokeneiden pelaajien johtajuutta. Seagulls on kärsinyt koko kauden aikana vain yhden tappion.

Kotijoukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki näki ottelussa hyviä hetkiä, vaikka Bisons kärsikin ensimmäisen selkeän kotitappion tällä kaudella.

– Meillä oli ottelussa hyviä hetkiä ja laitoimme vieraat tekemään töitä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Helsinkiläisten fyysinen puolustus oli tänään meille myrkkyä ja he saivat meidät ongelmiin omalla erinomaisella tekemisellään.

– Joulukuu on meille tärkeä ja meidän tulee voittaa otteluja. Tässä sarjassa on monta hyvää joukkuetta, mutta olemme osoittaneet, että pystymme kamppailemaan ja voittamaan tässä sarjassa.

Bisonsin kausi jatkuu lauantaina 9.päivä, kun joukkue matkustaa Uudenkaupungin Korihaiden vieraaksi. Kotiparketilla Bisons pelaa seuraavan kerran joulukuun 30. päivä.