Harjureitillä ja Oripäässä hiihdetään jo hyvän matkaa

0
Riku Peltonen ajoi perjantaiaamuna keskuskoulun luistelukenttää. Jäät alkavat kestää vilkkaankin luistelupoppoon.

LOIMAAN SEUTU Tänä viikonloppuna pääsee hiihtämään, sillä Harjureitille on ajettu kaikki hiihtoladut. Tehtyä baanaa on yhteensä 28 kilometriä, josta noin puolet valaistua.

Harjureitin latumestari Juhani Moisio kertoo ajaneensa ladut keskiviikkona. Perjantaiaamusta hän suunnitteli käyvänsä korjaamassa latua moottoriradan paikkeilla, jossa torstain viima oli puhaltanut ja tuiskannut lunta ladulle.

– Yllättävän hyvät, kaikki pääsee hiihtämään läpi, hän kuvailee latujen kuntoa ja sanoo, että on harvinaista, että näin aikaisin talvesta päästään hiihtämään.

Moisio pitää latupohjien kannalta hyvänä sitä, että viime viikon torstaina satoi kosteaa ja painavaa lunta.

Loimaan kaupungin ylläpitämillä laduilla lunta ei vielä ole riittävästi latukoneen käyttöön. Liikuntapaikkamestari Jukka Pellin mukaan kaikki latupohjat on tampattu ja latujakin yritetty tehdä, mutta lunta tarvitaan lisää. Luistelujäät alkavat olla hyvässä kunnossa.

– Jäät ovat hyvässä kunnossa Hirvikoskella, Alastarolla ja Virttaalla. Keskuskoulun viereinen hiekkakenttäkin on välttävässä kunnossa luisteluun. Paljon täytyy vielä jäädytellä ja nämä vähäiset lumisateet hidastavat touhua, sillä kentät pitää aina aurata tai lanata ennen jäädytystä.

Myös Ypäjällä on latupohjat saatu ajettua, mutta itse ladut odottavat lisälunta. Viime viikolla rakennettu uusi monitoimikaukalo on liikunnanohjaaja Juhamatti Jokisen mukaan jäädytetty ja kovassa käytössä.

– Ihmisiä selkeästi kiinnostaa uusi kaukalo. Kun hiihtämään ei vielä pääse, niin keskitytään luisteluun.

Oripään Urheilijoiden latumestari Reijo Stenius oli lähdössä perjantaiaamusta ajamaan latuja uudelleen läpi. Oripään lentokentän maastoon on tehty kahden ja kuuden kilometrin lenkit. Lisäksi vapaa-ajankeskukseen Kangastuvan maastoon on ajettu valaistu kolmen kilometrin lenkki.

Stenius kertoo ajaneensa kyseiset lenkit jo keskiviikkona ja ne ovat hiihdettävissä molemmilla tyyleillä.

– Ihan hyvin pääsee, hän luonnehti latujen kuntoa.

Aivan ykköshiihtokalustoa hän ei välttämättä vielä ottaisi alle, sillä etenkin perinteiselle hiihtotyylille lunta saisi olla enemmän.

Oripään kaukalon jäät eivät ole vielä luistelukunnossa. Oripään Urheilijoiden puheenjohtaja Janne Paju kertoo, että tähän mennessä kaukalolle on tehty pohjia. Hän tavoittelee, että kaukalon jää saadaan luistelukuntoon ensi viikolla.