Hurrikaani jatkaa voittoputkessa

0

Hurrikaani – Kokkolan Tiikerit 3–1 (25–20, 22–25, 25–21, 25–21).

Hurrikaani-Loimaa löysi marraskuun aikana vahvan pelivireen, joka näyttää jatkuvan perjantain kotiottelun perusteella. Perjantai-illan kotipelissä Hurrikaani osoitti, ettei sen pelaaminen ole Eetu Häyrisen varassa. Kun Häyrinen oli lievän loukkaantumisen takia poissa kokoonpanosta, hakkurin vaativaa roolia kantoi Greg Petty. Amerikkalainen ei uutta pelipaikkaa pelästynyt, vaan saldosi kaikkiaan 24 pistettä.
– Edellispäivänä hiukan aavistelin, että kutsu hakkuriksi saattaa tulla. Mutta se varmistui vasta pelipäivän aamuna, Petty kertasi.

Ottelun ensimmäiset kaksi erää olivat tunnetasoltaan kuumia. Ottelun päätuomari Mira Cavén joutui rauhoittelemaan joukkueita useaan otteeseen, ja näyttämään kertaalleen keltaista korttia Tiikerien Jere Mäkiselle.
Pitkän erätauon jälkeen ottelusta muodostui tasainen vääntö sarjapisteistä, missä nähtiin useampikin jatkopallotilanne. Erityisesti Tiikerien hakkuri Oskari Keskinen pääsi paremmin peliin sisälle, ja alkoi takoa pisteitä vierasjoukkueelle.
– Oli taas tahmea alku itseltä ja joukkueelta. Ottelun loppua kohden parannettiin, ja olisi ollut kiva voittaa neljäs erä, Keskinen mietti.
Kotijoukkueen pelaaminen oli kauttaaltaan tasaista. Peräti viisi pelaajaa keräsi yli kymmenen pistettä. Pettyn lisäksi Väinö Rahko pelasi kauden parhaimman pelinsä. Vaikka kokkolalaiset yrittivät pommittaa Rahkoa syöttöruudussa, hänen vastaanottonsa kesti, ja onnistumisia tuli myös hyökkäyssuuntaan.
Vaikka kotijoukkueen peli oli tasaisen tehokasta laidasta ja keskeltä, päätöserän Hurrikaanille ratkaisi Petty syöttöruudussa. Hän tykitti 16–16 tilanteesta tilanteeseen 21–16 saakka. Syöttöputki sisälsi kolme ässäsyöttöä, ja vieraiden itseluottamus mureni lopullisesti tällä syöttövuorolla.

Perjantai-ilta vahvisti sen, että loimaalaiset ovat löytäneet oman pelitavan voittaa otteluja. Tiikerit on yksi Mestaruusliigan inhottavimmista joukkueista. Se jaksaa puolustaa ja hyökätä sitkeästi, ja sitä vastaan pitää olla kärsivällinen. Tällä kertaa kotijoukkue malttoi. Se ei lähtenyt hullun rohkeasti lyömään, vaan heitti myös nöyrästi vain palloa vastustajan puolelle. Näin loimaalaiset voittivat Tiikerien niiden omilla aseillaan.
– Emme ole edelleenkään hävinneet kotona yhtään peliä. Olen pelaajista, seurasta ja tästä yhteisöstä todella ylpeä, Olli Kuoksa kommentoi pelin jälkeen.
Kuoksan mieltä lämmitti erityisesti tapa, jolla voitto tuli.
– Vaikka ukkoja tippuu kyydistä, pystymme voittamaan.
Vaikka vieraat lähtivät kotimatkalle tappion saattelemana, heidän käskyttäjänsä Mikko Keskisipilä ei ollut täysin pettynyt omiensa pelaamiseen.
– Isoin ero tuli hyökkäyspuolella. Kahdessa viimeisessä erässä pelasimme hyvää lentopalloa.

Hurrikaani nousi kotivoitolla liigan kärkeen. Se on näyttänyt, että sillä on erilaisia tapoja voittaa. Nyt voitto tuli pitkälti vahvalla ja kollektiivisella pelaamisella. Kun joukkueessa on Pettyn kaltainen täsmäase, joukkue voi jatkopallotilanteissa luottaa amerikkalaisen ratkaisuvoimaan. Nyt myös Rahko näytti niitä elementtejä, mitä hän esitti viime kaudella Raision Loimun paidassa. Tällä hetkellä joukkueen pelaamisessa ei ole heikkoja osa- alueita ja sitä kautta Hurrikaania on vaikea voittaa.
Seuraava kova testi on ensi viikonloppuna, kun loimaalaiset matkustavat ensin Savo Volleyn vieraaksi ja päivää myöhemmin Joensuuhun Hurmoksen vieraaksi.