Hurrikaani kukisti Hurmoksen

0
Arkistokuva: LL/Anu Vuorinen.

Karelian Hurmos – Hurrikaani 1-3 (25-22,20-25,19-25,19-25).

LENTOPALLO Viikonlopun Itä-Suomen kiertue tuotti Hurrikaani- Loimaalle kaksi vierasvoittoa ja viisi sarjapistettä. Viikonlopun negatiivinen uutinen oli Nuutti Niinivaaran loukkaantuminen sunnuntaisen pelin ensimmäisessä erässä. Mies kannettiin kentältä pois alaraajavamman takia. Ensi viikon aikana selviää, kuinka vakavasta vammasta on kyse. – Kertoo paljon joukkueesta ja siitä, kuinka kovia me ollaan henkisesti. Pystytään kääntämään ottelu, vaikka maajoukkuemies loukkaantuu ja kannetaan kentältä pois, Olli Kuoksa summasi. Samoilla linjoilla ottelun jälkeen oli myös Santeri Välimaa, joka kiitteli erityisesti vastaanottopelaamista, mikä helpotti miehen pelin rakentelua paljon. – Oltiin tänäänkin ratkaisuhetkillä kovia. Meidän isot pelaajat osoittivat, että tiukoissa paikoissa käsi ei tärise.

Ehkä kovimman pelillisen suorituksen teki Väinö Rahko, joka vaihdettiin loukkaantuneen Niinivaaran tilalle. Rahko kuitenkin osoitti, että fiksusti pelaamalla, tämäkin rooli hoituu.

Jopa hiukan yllättäen, kotijoukkue Hurmos aloitti ottelun vahvasti. Samalla Hurrikaanilla oli käynnistysvaikeuksia, mikä näkyi erityisesti hyökkäyspelaamissa. Avauserän lipsahtaminen isännille johtui pitkälti juuri Hurrikaanin omasta virhemäärästä, ei niinkään kotijoukkueen vahvasta pelaamisesta.

Toisessa erässä loimaalaiset saivat oman pelin käyntiin, ja sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. – Kaverin syöttö oli sen verran helppo, että meillä ei ollut hihalla vaikeuksia, Kuoksa kertasi.

Kolmessa viimeisessä erässä Hurrikaanin torjunta- ja jatkopallopelaaminen piti Hurmoksen loitolla. Miika Haapaniemi nappasi peräti seitsemän torjuntapistettä, eikä miestä saatu myöskään hyökkäyspuolella kiinni. Samoin Greg Pettyn pelaaminen edelleen hakkurina, oli tehokasta. Illan kovimman pistesaaliin nakuttanut Petty (24pist.) oli vaarallinen myös syöttöviivan takana, jossa syntyi kaksi ässää. – Meillä on tällä hetkellä rutiinitaso kova ja samalla arki liigan laadukkain. Meidän ei tarvitse tehdä mitään ihmetemppuja, Välimaa analysoi.

Sunnuntainen voitto nosti Hurrikaanin peräkkäisten voittojen määrän jo kuuteen. Mikään ei viittaa siihen, että joukkueen meno hiljenisi. Niin kovalla itseluottamuksella joukkue tällä hetkellä operoi. Isoimman kysymysmerkin joukkueen päälle heitti Niinivaaran loukkaantuminen. Ensi viikon aikana tiedetään, kuinka pitkä toipumisjakso on miehellä edessä.