Hurrikaaniin keskipelaaja Kanadasta

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

LENTOPALLO Mestaruusliigassa toisena oleva Hurrikaani-Loimaa on löytänyt Nuutti Niinivaaran korvaajan. Niinivaaran loukkaantuminen osoittautui niin vakavaksi, että hänen kautensa päättyi leikkauspöydälle.
Vaikeaksi korvaajan löytämisen teki se, että Hurrikaanilla on nyt kaikkien aikojen mahdollisuus napata seurahistorian ensimmäinen Suomen Mestaruus, mutta se vaatii Niinivaaran korvaajalta paljon. Pitkän ja perusteellisen taustatyön jälkeen korvaajaksi valikoitui kanadalainen Daenan Gyimah.
Pitkään Kanadan maajoukkueessakin pelannut 25-vuotias ja 199-senttinen Gyimah tiedetään todella vahvaksi hyökkääjäksi.
– Saimme taustatietoja ja pelkkää positiivista hänestä. Hän ei ole tällä kaudella pelannut missään, mutta uskoisin parin viikon jälkeen pelituntuman palaavan, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa kommentoi uusinta pelaajaansa.

Gyimahin historia on mielenkiintoinen, sillä lentopallouran lisäksi, hän on suosittu artisti. Parin edellisen vuoden aikana Gyimah on luonut menestyksekkäästi myös musiikkiuraa, ja hänen biisejään on Spotifyissa kuunneltu yli pari miljoonaa kertaa.
– Olen pelannut lentopalloa UCLA:ssa (yhdysvaltalainen yliopisto) ja Kanadan maajoukkueessa. Sen lisäksi tein levytyssopimuksen Red Bullin kanssa. Nyt haluan jälleen keskittyä ammattimaisesti lentopalloon, Gyimah kertaa.
Kanadalaisella on tarkoitus päästä kevään aikana takaisin Kanadan maajoukkueeseen, jota tällä hetkellä valmentaa Tuomas Sammelvuo.
Ensimmäisen kerran Gyimah nähdään Hurrikaani-paidassa heti vuoden vaihteen jälkeen, kun Hurrikaanilla on kaksi vieraspeliä Kokkolassa ja Kyyjärvellä. Ensiesiintyminen kotiyleisön edessä tapahtuu 13. tammikuuta, kun Loimaalle saapuu vieraaksi Tuto Volley.