Hurrikaanille viides voitto putkeen

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Savo Volley – Hurrikaani 2-3 (18-25,25-20,22-25,25-19,10-15).

LENTOPALLO Hurrikaani- Loimaan voittoputki kasvoi jo viiden pelin mittaiseksi, kun se lauantaina kukisti Savo Volleyn Siilinjärvellä. Toistamiseen ilman Eetu Häyristä pelannut Hurrikaani onnistui taistelemaan vieraskentällä viidennen erän itselleen, ja sitä kautta rikastamaan pistesaldoaan kahdella pisteellä. – Meiltä kova suoritus, kun jouduimme muokkaamaan poissaolojen takia avausseitsikkoa, Olli Kuoksa kehui. Greg Petty pelasi toistamiseen Häyrisen paikalla hakkurina, ja Pettyn normaalin pelipaikan laiturina otti Väinö Rahko. – Savo pääsi meitä vastaan paineettomasti, mikä vaikeutti meidän pelaamista. On kovan joukkueen merkki, kun voitetaan, vaikka ei ihan limiitillä pelattukaan, päävalmentaja tunnelmoi.

Ottelu oli neljän ensimmäisen erän aikana ailahtelevaa lentopalloa. Kummallakin joukkueella oli hetkensä, jonka aikana se repi eroa vastustajaan. Sen jälkeen muutamalla omalla virheellä kaveri tuli rinnalle, ja meni ohi. – Varsinkin meiltä tänään ailahtelevaa pelaamista. Ei oikein saatu hurmosta päälle missään vaiheessa, ja Häyrisen puuttuminen Hurrikaanin kokoonpanosta sotki meidän peliä. Ei osattu oikein ennakoida, että Petty on hakkurina, Savo Volleyn apuvalmentaja Petteri Penttinen paljasti.

Yksi ottelun ratkaisutekijöitä oli Väinö Rahkon pelaaminen, mikä oli edellisen pelin tapaan rauhallista ja tehokasta. Nyt Rahko ja Santeri Välimaa esittelivät useammankin kerran kolmen metrin viivan takaa lähteneen hyökkäyksen, mitä Savo Volley ei ollut taktiikkapalaverissa ottanut huomioon. Muutenkin Rahkon lauantai- ilta Siilinjärvellä oli vahva. – Alkukaudesta Väinö tuskaili tehojensa perään. Pitää kuitenkin muistaa, että poika pelasi koko uran tähän saakka Raisiossa, ja siirtyi tälle kaudelle Hurrikaaniin. Kun alkujännitys on ohi, alkaa tulla tulosta. Ja nyt toimii hienosti myös kutospaikan hyökkäys, Kuoksa kehui suojattiaan. Rahko saldosi 16 pistettä hyökkäystehojen ollessa 50%. Sen lisäksi, Loimu- kasvatti syötti yhden ässän ja torjui kolmesti. Se, mikä tilastoista ei näy, on miehen puolustuspelaaminen. Rahko on yksi Mestaruusliigan tehokkaimpia takakentän puolustajia, mikä antaa joka ilta omalle joukkueelle mahdollisuuden jatkopalloihin. Kuten lauantai- iltana Siilinjärvellä.

Rahkon tapaan, Välimaa on ottanut kehitysaskelia eteenpäin. Tänäänkin mies oli passarin tontilla virkaveljeään Kevin Rodriquezia ovelampi. Välimaan passipelaamiseen on tullut uusia variaatioita, ja keskipelaaminen on röyhkeää. Sen lisäksi, passijakauma pelaajien kesken on viime vuosia tasaisempaa. Siilinjärvellä Välimaa ruokki tasaisesti viisikkoa, mikä piti Savo Volleyn torjujat kiireisenä. Rahkon lisäksi, myös Nooa Marttila sai nappipasseja kolmen metrin viivan taakse, mikä toi uusia ratkaisupaikkoja.

Ratkaiseva viides erä osoitti Hurrikaanin tämän hetken pelilliset valmiudet. Se oli kaikessa kotijoukkuetta parempi. Kuvaavaa, että loimaalaisten hyökkäyspeli oli ottelun tehokkainta juuri viidennessä erässä. Missään vaiheessa viimeistä erää, Savo Volley ei ollut lähelläkään erä- ja otteluvoittoa. Sen verran suvereeni vierailija oli.

Hurrikaanista peräti viisi pelaajaa pääsi vähintään kymmeneen pisteeseen. Välimaakin saalisti passarille erinomaisen viiden pisteen saldon. Eniten pisteitä tekivät Petty ja Marttila, molemmat 17 pistettä. Rahkon 16 pisteen lisäksi Miika Haapaniemi ja Nuutti Niinivaara saldosivat kymmenen pistettä mieheen.

Hurrikaanille viiden ottelun voittoputki antaa mahdollisuuksia nousta liigassa kärkeen. Tällä hetkellä Akaa-Volley on kärjessä, mutta pelannut kaksi ottelua Hurrikaania enemmän. Sunnuntaina loimaalaiset pelaavat viikonlopun toisen pelin, Joensuussa Karelian Hurmosta vastaan.