Hurrikaanin syyskausi päättyi tappioon

0

Hurrikaani Loimaa – Raision Loimu 2–3 (26–24,19–25, 21–25, 25–19,10–15).

Lauantai-illan paikallispeli yli 900 katsojan edessä oli kahden repaleisen joukkueen kohtaaminen. Hurrikaani Loimaan riveistä on loppukauden poissa vahvasti aloittanut keskipelaaja Nuutti Niinivaara, joka loukkasi polvensa viime viikonlopun pelissä Joensuussa. Sen vuoksi verkolle laitettiin kotijoukkueesta Väinö Rahko, joka antoi valtavasti tasoitusta. Kun maajoukkuetason pelaaja on poissa kokoonpanosta, se laittaa jokaisen joukkueen vaikeuksiin.

Raision Loimun harjoitusviikko on taas mennyt sairastaessa, sillä joukkuetta on riivannut kuumetauti. Se osasi kuitenkin hyödyntää kokonaistilanteen hyväkseen ja onnistui katkaisemaan Hurrikaanin kuuden ottelun voittoputken. Vierasvoitto vei raisiolaiset vielä Suomen cupin lopputurnaukseen, sillä ottelussa oli myös Suomen cup -panos.

– Totta kai voitto Loimaalta maistuu aina. Täällä on paha pelata joka kerta, Loimun passari Tomi Saarinen tunnelmoi ottelun jälkeen.

Vaikka ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan viiden erän ajan, vieraat olivat lopulta huomattavasti parempia. Ne pelasivat tasaisemmin, vaikka myös niille sattui helppoja virheitä. Isoin ero joukkueiden välillä oli hakkureissa Ali Fazlin kerätessä 20 pistettä Eetu Häyrisen jäädessä 12 pisteeseen. Hurrikaani oli ennen lauantaita pelannut pari viikkoa ilman Häyristä, joka paranteli alaraajavammaa. Päävalmentaja Olli Kuoksa päästi nyt Häyrisen kentälle, mutta aivan parhaassa pelikunnossa luottohakkuri ei vielä ollut. Sen lisäksi Loimu osasi pelata jatkopallotilanteet isäntiä tehokkaammin, pitkälti juuri Fazlin ansiosta. Toinen iso syömähammas raisiolaisilla oli Tomas Rodriguez, joka syötti peräti kuusi ässää.

Tällä kertaa eniten vaikeuksissa vastaanottopelaamisen kanssa oli hiukan yllättäen Troy Gooch, jolle sattui peräti kaksi vastaanottovirhettä.

– Voitto maistuu aina hyvälle. Huipentaa meidän joulun, kuului voittajien Kari Raatikainen analyysi.

Hänen mukaansa kumpikaan joukkue ei pelannut tasokasta lentopalloa, mutta ottelussa puolustettiin hyvin.

Hurrikaani hävisi vuoden viimeisen kotiottelunsa osittain omilla vahvuuksillaan. Loimun vastaanottopelaaminen oli parempaa, ja samalla hiukan yllättäen, vieraiden syöttöpelaaminen oli erittäin tehokasta ja taktisesti vahvaa. Se teki Santeri Välimaan pelaamisen vaikeaksi. Ensimmäisen kerran tällä kaudella loimaalaiset eivät onnistuneet hyökkäyspelaamisessa vastustajaa paremmin.

– Harmittaa, hävittiin tiukka peli tänään. Nyt levätään hetki, ja sen jälkeen aletaan treenata kovaa, kotijoukkueen parhaana palkittu Nooa Marttila (16pist. +8) summasi.

Vaikka isännät kärsivät katkeran tappion paikallisvastustajalle, mihinkään paniikkiin ei ole syytä. Kun joukkue joutuu pelaamaan ilman toista keskipelaajaa, se näkyy minkä tahansa joukkueen otteissa.

– Tänään olimme sitkeitä, mutta Loimukin pelasi hyvin. Kyllä Niinivaaran poissaolo teki meidän pelaamisen vaikeaksi, ei sitä voi kieltää, Kuoksa myönsi.

Hurrikaani lähtee lyhyelle joulutauolle sarjakakkosena. Se on monen vuoden tauon jälkeen pelannut vahvan syyskauden, ja onnistujia on joukkueellinen. Tämän ottelun perusteella ei kannata tehdä isoja johtopäätöksiä. Kotitappiosta huolimatta se on esittänyt varsin vahvaa joukkuepelaamista. Runkosarjan voitto on täysin mahdollinen, mutta isoin kysymysmerkki on, mistä joukkue löytää uuden keskipelaajan. Jos pelaajahankintaa onnistuu, Loimaalla voidaan odottaa pitkästä aikaa mitalia.