JHL:n torstainen lakko seisauttaa junat

0
JHL:n torstaiseksi suunniteltu lakko pysäyttää junaliikenteen Loimaalla. Kuva: LL / arkisto

LOIMAA Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n suunnittelema poliittinen lakko pysäyttää junaliikenteen torstaina 14. joulukuuta. Lakko alkaa kello 00.01 ja jatkuu saman päivän iltaan kello 23.59.

VR tiedottaa peruuttavansa kaikki kauko- ja lähijunavuorot lakon toteutuessa. Yöjunat sen sijaan kulkevat normaalisti.

VR lupaa korvata lakon ajalle ostetut liput palauttamalla rahat automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä. Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Näissä tapauksissa lipuista voi hakea korvausta.

Ostetun lipun voi muuttaa myös toiseen ajankohtaan veloituksetta tiistaista 12.12. kello 9 alkaen torstaihin 14.12. aamuun kello 9 mennessä. Muutoksen voi tehdä itse VR Matkalla -sovelluksessa, kirjautuneena vr.fi:ssä tai soittamalla asiakaspalveluun. Normaalisti lipun muuttaminen maksaa viisi euroa.

Perjantaina VR pyrkii liikennöimään normaalisti aikataulujen mukaan. Lakon päätyttyä junaliikenteeseen voi tulla VR:n mukaan yksittäisiä muutoksia liikenteen käynnistämiseen liittyvien poikkeusjärjestelyiden vuoksi.

Loimaalla ei ole muita JHL:n nimeämiä lakkokohteita.