Loimaan kaupunki ostaa pari kerrostalohuoneistoa keskustasta

0
Loimaan Helmi sijaitsee torin kulmalla, Heimolinnaa vastapäätä. Asuinhuoneistoja siinä on 15 ja katutason liiketiloja kaksi. Kuva on marraskuulta 2020. Kuva: LL arkisto / Sari Holappa.

LOIMAAN kaupunki on ostamassa kaksi asuinhuoneistoa Asunto oy Loimaan Helmestä. Kerrostalohuoneistot ovat 67 neliön kokoisia kolmioita. Neliöhinta on 2 300 euroa eli yhteensä 308 200 euroa.
Aihe oli esillä kaupunginhallituksessa, joka oikeutti talousjohtajan varaamaan osakehuoneistot. Kaupungin sitoutuminen osakkeiden ostamiseen edellyttää kaupunginhallituksen päätöksen lainvoimaisuutta. Hallitus oikeutti samalla kaupunginjohtajan päättämään osakkeiden ostamisesta, kun hallituksen päätös on lainvoimainen.
Heimolinnankadulla sijaitseva kerrostalo on valmistunut kolmisen vuotta sitten. Kaupunginhallituksen valmistelusta ilmenee, että Lähivakuutus Loimi-Häme oli hyväksynyt kaupungin tarjouksen huoneistosta kyseisellä 2 300 euron neliöhinnalla.
Hallituksen valmistelun mukaan marraskuun lopun tilanteessa asunto-osakeyhtiön osakekannasta oli myyty 53,5 prosenttia ja asuntotiloista ilman liiketilaa laskettuna 49,4 prosenttia.

Vuokra-asunnoiksi tarkoitettujen asuntojen ostaminen liittyy kaupungin viettämään asumisen teemavuoteen.
Hallituksen vaikutusarvioinnissa kerrotaan muun muassa, että päätöksellä on pääosin myönteisiä elinkeino- ja asuntopoliittisia vaikutuksia. Kaupungin keskeisenä elinkeinopoliittisena tavoitteena on myötävaikuttaa asuntotarjonnan ylläpitämiseen ja edistämiseen osana paikallisen elinkeinoelämän yleisten edellytysten luomista.
Aiemmin tänä vuonna kaupunki osti kaksi asuinhuoneistoa Jani Laaksosen Moisionpellolle rakentamasta uudesta rivitalosta. Ne maksoivat yhteensä 270 000 euroa.

Kaupungin ensi vuoden talousarvion investointiosassa on varattu 300 000 euroa osakkeiden hankintaan, mukaan lukien asunto-osakkeet. Mahdolliset ostopäätökset arvioidaan ensi vuoden aikana erikseen.