Maajussi-Kallen jouluun kuuluu iloa ja monesti myös kaihoa

0
Kalle Yli-Jaakkola aikoo viettää joulua kotonaan yhdessä lastensa kanssa.

Maajussi-Kallena tunnettu pöytyäläinen Kalle Yli-Jaakkola, 49, pohtii aina joulun alla, miten hän saa juhlasta lapsilleen mieluisan.

– Se on erityisen tärkeää, kun minulla ei ole ehjää perhettä, Kalle selittää.

Oman lapsuutensa jouluista hänelle ovat jääneet mieleen läheisten kanssa oleminen, joulukirkko, joulupukki, kiireettömyys ja ruoka.

Sukupolvelta toiselle siirtyneistä tavoista hauskimmaksi Kalle arvioi joulukuusen haun. Tänä vuonna hänen lapsensa ehdottivat kuusen noutamista jo joulukuun alussa – niin varhain, ettei aattona olisi ollut ainuttakaan neulasta tallella.

Myös Kauneimpiin Joululauluihin osallistuminen sekä joulukirkossa käynti ovat Kallelle tärkeitä perinteitä. Joululauluista hänen suosikkinsa on Carola Häggkvistin säveltämä ja Erik Hillestadin sanoittama Taivas sylissäni.

 

 

Joulun mukavimpia hetkiä Kalle Yli-Jaakkolalle on seurata lapsiaan avaamassa lahjapaketteja. Kun tyttäret sitten lähtevät joulunvietosta äitinsä luo, mieleen hiipii kaiho.

Kalle pitää haikeutta hyvänä merkkinä. Se kertoo mielen rauhoittuneen tilaan, jossa pystyy keskittymään tuntemuksiin.

Hän muistaa joulunvieton ja kaipuun kulkeneen rinnatusten jo lapsuudessaan. Tunne syntyi joulusta toiseen toistuneesta tavasta muistella pyhien aikaan edesmenneitä sukulaisia ja ystäviä.

Tunnelma muuttuu tapaninpäivänä ihmisten lähtiessä liikkeelle.

– Yleensä menen tapanina tansseihin. Vaikka elän yksin, en koe olevani yksinäinen, Kalle kiteyttää.

 

 

Maajussi-Kalle-nimi on peräisin Maajussille morsian -ohjelmasta, johon Kalle Yli-Jaakkola osallistui kaudella 2023. Nyt hän tuumaa lempinimen istuvan itselleen ja ohjelman olevan paras mahdollinen treffi-ilmoitus.

– Siinä onnistuttiin kertomaan, millainen ihminen olen, Kalle sanoo.

Ohjelma on poikinut yhteydenottoja, mutta sopivaa tyttökaveria Kalle kertoo yhä etsivänsä.

– Ohjelmassa oli niitä, jotka lähestyivät julkisuuden tähden ja jotkut olivat liikkeellä tosissaan. Minun on edelleen vaikea erottaa ihmiset, jotka lähestyvät tositarkoituksella. Olisi kiva löytää morsian, mutta on odotettava avoimin mielin, hän tuumaa.

Seuraavaksi mies haaveilee tekevänsä levyn laulunopettajansa Katja Karisukin avustuksella.

Aiotko ryhtyä esiintyväksi taiteilijaksi?

– Olen aina ollut kova touhuamaan ja tekemään töitä käsilläni. Sillä tiellä jatkan. Tanssiminen ja laulaminen ovat olleet ja ovat jatkossakin mukavaa vastapainoa leipätyölleni katsastusmiehenä, Kalle vastaa.

 

Teksti ja kuvat: Timo Koskensalo, Auranmaan Viikkolehti.

 

Joulukalenterissa on uusi juttu joulun odotukseen joka aamu 24.12.2023 asti. Joulukalenterin tuottavat yhteistyössä Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan Lehti, Salon Seudun Sanomat, Somero-lehti ja Uudenkaupungin Sanomat.