Mäenpään rantatontit etenevät aikataulussa

0
Mäenpään asuinalueelta avautuu näköala viljavarastojen suuntaan. Kuva: LL arkisto.

LOIMAA Mäenpään asuinaluelaajennuksen uudet tontit tulevat varattaviksi keväällä. Loimaan kaupungin mittausteknikko Esa Kososen mukaan tonteista ei viime aikoina ole tullut kauheasti kyselyitä, mutta kiinnostuneita on vuosien mittaan ollut runsaasti.

Tonttien hintaa tai jakotapaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Kososen mukaan on oletettavaa, että mikäli tontteihin tulee useampia varauksia, ratkaistaan tontin ostaja arvalla.

– Yleensä näissä on menty niin, että mikäli tulee useampi tarjous, niin tontti arvotaan. Jos menee tarjousten mukaan, silloin tietysti korkein tarjous voittaa, Kosonen kertoo.

Tonttien rajat saadaan merkittyä vasta keväällä sulan maan aikaan. Kososen mukaan tontit voidaan muodostaa myös rajapisteiden ja koordinaattien avulla ja niitä voidaan lähteä markkinoimaan jo aiemmin keväällä.

– Kiinnostuneiden kannattaa olla aktiivisia kyselyissään ja seurata kaupungin verkkosivuja sekä Loimaan Lehden kuulutuksia.

Alueelle tulee kymmenen omakotitalotonttia, joista kahdeksan sijoitetaan Loimijoen rantaan. Kunnallistekniikan rakentaminen on kaupungininsinööri Osmo Hongiston mukaan edennyt lähestulkoon suunnitelman mukaisesti.

– Vesijohto- ja viemäröintityöt ovat noin 95 prosenttisesti valmiina. Ne valmistuvat alkuviikon aikana, Hongisto selventää.

Sadevesiviemärit on kaivettu kadun osalta valmiiksi, mutta pyörätien osalta töitä ei ole vielä aloitettu.

– Pyörätien tekemistä ei ole vielä aloitettu, eikä sillä ei sinällään ole tonttien myynnin kannalta merkitystä. Suunnitelmassakin oli, että ellei sitä saada tänä vuonna tehtyy, se tehdään ensi vuonna.

Hongiston mukaan tonttien myynti voitaisiin aloittaa heti, kun Sieppalankadun jatke saadaan valmiiksi. Tietyöt on tarkoitus aloittaa tällä viikolla ja ne saattavat valmistua joulukuun aikana, mikäli kelit ovat suotuisia ja myös sähkö- ja puhelinlinjat saadaan kuntoon.

Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen jokaiselle tontille saatiin kaivettua viettoviemärit, joiden ansiosta Hongisto uskoo tonttien haluttavuuden lisääntyvän huomattavasti. Varsinkin niiden kahden tontin osalta, jotka eivät sijaitse rannassa.

– Jos niihin olisi joutunut laittamaan pumppaamon, olisi niiden myynti voinut olla tosi hankalaa. Viettoviemärin myötä ne voivat olla hyvin potentiaalisia.