Mellilään suunnitellaan viihde- ja majoituskeskusta

0
Gluteenittomat tuotteet ja erikoisruokavaliot ovat Jaana Pirttisalo-Mäkelän kahvila-ravintolan keskiössä perinteisten kotileipomotuotteiden ohessa. Lounas on harkinnassa.

LOIMAA/MELLILÄÄN Ysitien varteen on rakenteilla ravintola-, tapahtuma- ja majoituskeskus. Yrittäjänä on Jaana Pirttisalo-Mäkelä .

Kievari-työnimellä kulkevan kahvila-ravintolan avajaisia on tarkoitus viettää 2. helmikuuta. Toimintaan kuuluu myös gluteenittomien tuotteiden leivontaa ja erikoisruokavaliokeittiö. Majoituspuoli valmistuu myöhemmin keväällä.

– Suunnitelmat ovat suuret. En kerro vielä kaikkea, mutta se on jo uutinen, että olen takaisin.

KIEVARI-kokonaisuus käsittää kaksi tilaa. Kauppamajana tunnetusta kiinteistöstä Pirttisalo-Mäkelällä on vuokralla sen toinen pääty, noin 300 neliön liiketila, jonne keskitetään kahvila-ravintolapalvelut ja tapahtumat.

– Keväälle on jo sovittu pääsiäisenä oleva tangomaraton. Luvassa on mahdollisimman monipuolista toimintaa.

Lokakuun lopusta lähtien tila on ollut remontissa, jossa on muun muassa uusittu pohjaratkaisua, kunnostettu seiniä ja lattiaa sekä lisätty vessoja. Suunnitelmiin kuuluvat vielä ainakin esiintymislava, kabinetti, anniskeluoikeudet, pihan viherrakentaminen, katettu terassi ja keittiön muodonmuutos.

– Sisustuksesta tulee vintage-henkinen, mutta vielä on täysräjäytys käynnissä. Myös kahvilan tarjoiluissa mennään 50–60-luvuille.

Pirttisalo-Mäkelä toivoo monitoimikeskuksen houkuttelevan matkailijoita, ja huomioon otetaan etenkin lapsiperheet ja lemmikit. Sijainti on hänen mielestään paikan ehdoton vahvuus.

Nyt käynnissä on työntekijärekrytointi. Haussa on sekä keittiöalan ammattilaisia että esimerkiksi nuoria viikonlopputöihin.

– Kun kesään päästään, voin varmaan palkata 2–5 ihmistä.

Myöhemmin keväällä käynnistettävä majoituspuoli on tulossa tien toiselle puolelle entiseen Mukkelsin kiinteistöön.

– Siitä en vielä kerro enempää, Pirttisalo-Mäkelä sanoo.

Viikonloppuna hänellä oli Kauppamajassa kirppishenkistä pop up -myyntiä. Yksittäisiä pop up -päiviä on tulossa jatkossakin.

YRITYSTOIMINNAN perustaminen tauon jälkeen on Jaana Pirttisalo-Mäkelälle kuin uuden alku. Hän kertoo innostuneensa valtavasti tilan mahdollisuuksista ja luottavansa myös omaan ammattitaitoonsa. Yhteistyökuvioitakin on viritelty.

– Aina kun tehdään remonttia, on investointi iso, mutta taloudellinen pohja on vankka.

Pirttisalo-Mäkelä kokee, että keittiöala on hänellä verissä. Hän on ollut perustamassa Wanha Kanala -viihdekeskusta Niinijoella ja kokemusta on myös majoituspalveluista.

Marraskuun loppuun asti hän oli sairauslomalla rintasyövän vuoksi, mutta kertoo toipuneensa täysin. Työelämä kutsuu taas.

– En tullut tähän ihan helpolla. Paikkaa tarjottiin minulle tarjottimella syyskuussa, jolloin olin vielä toipilas. Otin aikalisän ja mietin, lähdenkö. Moni asia oli keskeneräinen, mutta minut saatiin ylipuhuttua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän