Oripää sai pitää flyygelin

0
Oripään seurakuntakuoro ilmaisi laulullaan iloa flyygelin pitämisestä.

ORIPÄÄN seurakuntakuoro oli jäämässä ilman flyygeliä, mutta paikalliset Supernostot oy ja Osuuspankki Harjuseutu riensivät apuun ja ostivat flyygelin kuoron käyttöön. Aikaisemmin kuoron johtajana toiminut kanttori Johannes Perko omisti kuoroa säestäneen flyygelin, mutta hän siirtyy Säkylään töihin.

– Erityinen kiitos sinulle Johannes, kun annoit tämän kauniin esineen jäädä Oripäähän. Me emme saaneet pitää sinua, mutta tämä flyygeli muistuttaa sekä soitto- että kädentaidoistasi. Kiitos myös lahjoittajille, jotka ovat tunnettuja hyväntekeväisyydestään, sanoi Hannele Rouhiainen kiitospuheessaan flyygelin luovutustilaisuudessa Oripään seurakuntatalossa.

Oripään seurakuntakuoroon kaivataan myös uutta väkeä laulamaan.

– Kun uusi vuosi kohta alkaa, kuorona toivomme, että uudet laulajat rohkaistuvat tulemaan mukaan. Yhdessä laulaminen on hauskaa, Rouhiainen lisäsi.

Kuorossa laulava Jukka Tähkiö kertoi, että flyygeli oli saanut uuden elämän lähihistoriassa.

– Soittimen on kunnostanut tai lähes rakentanut uudestaan musiikin monitoimimies, puunveistäjä, pianonsoitonopettaja, pianonvirittäjä, soitinrakentaja, kuoronjohtaja ja kanttori Johannes Perko, Tähkiö sanoi puheessaan.

Perko vaihtoi Pöytyän seurakunnasta Säkylän puolelle kanttoriksi.

– Perkon flyygeliä on käytetty paljon Oripään seurakunnan tilaisuuksissa. Oripään seurakuntakuoro Johanneksen johdolla oli yksi soittimen aktiivisimpia käyttäjiä eikä flyygelin haluttu häviävän kuoron käytöstä. Flyygeli sopii hyvin kuoron säestämiseen, koska sen ainutlaatuinen ääni ja voimakkuuden säätäminen on helppoa kannen avulla harjoitusten edetessä kohti lopullista ja uutta muotoaan, Tähkiö kertoi.

Flyygeliin kiintynyt kuoro alkoi miettiä, miten he voivat pitää flyygelin Oripäässä. Perko halusi luopua tilanpuutteesta johtuen flyygelistä, ja oli valmis myymään sen.

– Krista Tuomiston kanssa tartuimme haasteeseen ja mietimme, miten saataisiin rahat hankittua. Heti alkuun tuli mieleen OP Harjuseutu ja seuraavaksi lähestyimme Supernosto oy:n Markku Rautionmaata, Tähkiö sanoi.

Tähkiö kertoi tulevien vuosien johtavan tilanteeseen, jossa Pöytyän seurakunta voi joutua luopumaan Oripään seurakuntatalosta.

– Tästä johtuen lahjoituksen perustelussa on kohta, jolla flyygeli sijoitetaan uuteen paikkaan, ja se jää lahjoittajien toivomuksesta Oripäähän.

Oripään seurakuntakuoron johtajaksi Perkon tilalle tuli Pöytyän seurakunnan kanttori Alberto Peltonen Galindo.