Arvaa, miten nopeasti syntyy paperipussitähti? Katso opastus videolta

0
Kahdeksalla paperipussilla saa tällaisen tähden aikaan. Ledivalon voi lisätä jos haluaa. Katso jutusta video, jossa opastetaan tähden tekoa.

Välillä kun katsoo askarteluohjeita tai näkee askarteluita valmiina, tulee mieleen, että apua, noihinhan tarvitaan vaikka mitä tarvikkeita ja välineitä.

Koska tässä ajassa kaikki pitää tehdä nopeasti ja helposti – ja halvalla, lähdimme testaamaan, mitä saa aikaan liimapuikolla, A4-kopiopaperilla, wc- ja talouspaperirullien hylsyillä ja paperipusseilla.

Pikajoulun!

Eikä maksa paljon. Kopiopaperia vastaavaa paperia löytyy kodista kuin kodista jo valmiiksi ja harva pärjää ilman wc-paperia vaikka talouspaperia ei käyttäisikään. Pahvisia hylsyjä siis kertyy joka tapauksessa.

Paperipusseja voi löytää kaupasta muutaman sentin kappalehintaan, joten koristeet saa tehtyä muutamalla eurolla.

Kun tarvikkeet ovat halpoja, eivät liimatahrat ja rypistymisetkään harmita niin paljon kuin kalliimpien tarvikkeiden kanssa askarrellessa. Ja kun jokaisella ohjeella syntyy tähti vain minuuteissa, nämä ohjeet kelpaavat myös joulun koristelemiseen lasten kanssa – samoin kuin askarteluvastaisten ihmisten käännyttämiseen…

Kopiopaperitähdet

Leikkaa kopiopaperista 4–5 sentin levyisiä soiroja. Levitä liimaa päihin niin, että kun yhdistät päät, paperisoirosta tulee ikäänkuin pisaranmallinen. Yhdistä pisarat (5–7 kpl) pyöreistä päistään niin, että liimatut päät sojottavat ulospäin.

Lisää ompelulangasta ripustuslanka ja nosta tähti vaikka ikkunaan. Pisaroiden sisältä heijastuu hauskasti valoa ja niistä voikin tehdä vaikka tähtiketjun ja kikkailla ketjuun vielä led-valonkin kiertämään.

 

Wc-paperihylsytähdet

Painele wc- tai talouspaperin hylsy litteäksi. Leikkaa siitä esimerkiksi puolen sentin levyisiä renkaita (ohuemmista tulee ehkä nätempiä, mutta paksumpiakin renkaita pystyy kyllä työstämään ).

Sommittele renkaita tähden muotoon ja liimaa sopivista kohdista yhteen.

Voit myös taittaa pahvirenkaan keskeltä ja saada siitä pienemmän, lehtimäisen kuvion vaikka isomman renkaan keskelle. Renkaita voi myös katkoa ja taivuttaa vaikka kynällä kierteiksi ja liimata sitten kuvioihin joko sisä- tai ulkopuolelle.

Tähden voi laittaa roikkumaan jostakin sakarasta ohuella langalla, kun puhkoo sille reiän neulalla.

Varoitus! Saattaa aiheuttaa koukuttumista – tähtien sommittelu on lähes hypnotisoivaa hermolepoa.

Havaintojemme mukaan hylsymateriaalin kelpoisuus askarteluun riippuu tuotemerkistä, sillä toisissa rullan kierteet irtoavat toisia helpommin eli kaikista ei saa yhtä kestäviä tähtiä. Tähtiaskartelu onkin epäterveellä pohjalla viimeistään silloin, kun seisot kaupan wc-paperiosastolla ja yrität nähdä pakkausten sisään ja arvioida, minkä merkin hylsyt olisivat parhaita askarteluun…

Pussitähdet

Ota kahdeksan paperipussia, joissa on taite (siis enemmän tilaa kuin kirjekuorimaisissa pusseissa). Tarvitset myös liimapuikon ja ripustusnarun, joka on hyvä olla niin pitkä kuin pussi on korkea ja sen lisäksi sillä on hyvä olla vielä ripustuskorkeuden verran pituutta.

Jos haluat askarrella yksinkertaisen tähdenmuotoisen koristeen, leikkaa pussien suut nuolen mallisiksi. Voit myös leikata pussien sivuille koloja, jolloin tähti muistuttaa valmiina lumihiutaletta.

Kun olet leikannut pusseihin maalin, asettele pussit taite alaspäin pöydälle. Vedä liimaa alhaalta ylös pussin ”keskiviivaa” pitkin ja myös alareunaan – ikään kuin alassuin olevan t-kirjaimen muotoon.

Aseta päälle seuraava pussi ja painele hieman, jotta liima tarttuu. Liimaa samalla kuviolla myös loput pussit. Päällimmäiseksi jäävään pussiin liimataan sama kuvio ja ripustusnaru asetellaan liimaan niin, että narua on pussin alareunasta saakka. Näin se pysyy varmimmin ja ei irtoa, kun tähti ripustetaan paikkaansa.

Laita kätesi viimeisen pussin sisään ja toinen kätesi ensimmäisen pussin sisään ja avaa pussit haitarimaisesti ympyräksi. Painele viimeisen pussin päälle laitettu liima ensimmäisen pussin keskiviivaan ja taputtele kiinni. Huomaathan tarkistaa, että ripustusnaru on vielä matkassa ja suorassakin.

Sitten ikkunaan! Jos oikein haluaa hifistellä, tähteen voi vielä ripustaa pienet led-valot.

Tähtiä voi tehdä erikokoisista ja vaikka värikkäistä pusseista ja vaikka lastenkin kanssa. Niin helppoja ne ovat.

Arvaa, miten nopeasti syntyy paperipusseista ikkunaan tähti? Katso video täältä