Valotaiteilija Antti Kulmala loihti Vanhan Vehnämyllyn seinälle mielikuvitusta kutkuttavan joulukalenterin – katso video

0
Valotaiteilija Antti Kulmala kertoo joulukalenterinsa herättäneen kiinnostusta muillakin paikkakunnilla. Sen ensiesitys on parhaillaan käynnissä Pöytyän Riihikoskella.

Joulukalenteri, luukku 5 

Riihikosken Vanhan Vehnämyllyn valtava koko ja vaaleat seinät tarjoavat pöytyäläisen Antti Kulmalan mielestä erinomaiset puitteet valotaiteelle. Kulmala on tehnyt myllyn seinälle heijastettavan joulukalenterin, jossa seikkailevat hiiri sekä tonttu.

Kalenterin luukut ovat kaksikon joulutouhuista kertovia parin minuutin pituisia videoita.

– Tein videolla nähtävät kuvat tietokoneella Pöytyän joulukalenteria varten, Kulmala selittää.

Kalenterissa on 24 luukkua, jotka avautuvat aamuisin noin kello 7. Kulmala on ajastanut videotykin toimimaan siten, että se on päällä noin aamuyhdeksään saakka. Päivännäöllä videotykki on sammutettuna ja se käynnistyy uudelleen kello 16.

– Kalenteri pyörii kello 20 saakka, jotta sitä voi käydä kurkkaamassa vaikka iltalenkillä, Kulmala sanoo.

Jos joulukalenteria ohjaava tietokone kaatuu tai videotykki pimenee, Kulmala odottaa saavansa siitä tiedon lastensa välityksellä. He kun käyvät vanhan myllyn vieressä olevassa päiväkoti Pikkukirsikassa. Valotaiteilijasta on tärkeää, että hänen teoksensa tuo iloa myös päiväkodin väelle.

Pöytyän kunta järjesti Vanhan Vehnämyllyn joulukalenterin ensimmäisen luukun avaamisen kunniaksi kekkerit perjantaina 1.12. Tilaisuudessa esiintyivät Pikkukirsikan eskarit sekä viskarit ja vierailijoille tarjottiin kuumaa omenamehua.

Katso video kalenterista täältä.

Teksti ja kuvat: Timo Koskensalo

Joulukalenterissa uusi juttu joulun odotukseen joka aamu 24.12.2023 asti. Joulukalenterin tuottavat yhteistyössä Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan Lehti, Salon Seudun Sanomat, Somero-lehti ja Uudenkaupungin Sanomat.